Batavia 1627 Virtual Reality

Maak een tijdreis in de VR-room van het Westfries Museum en beleef Batavia in het jaar 1627. Door Virtual Reality komt de 400 jaar oude kaart van Batavia tot leven: spectaculair voor jong en oud.

J.P. Coen

Ruim 400 jaar geleden werd de handelsnederzetting Batavia in Indonesië gesticht door gouverneur-generaal Jan Pieterszoon Coen. In het museum komt de stad van toen opnieuw tot leven door de nieuwste Virtual Reality-technieken. Vanuit een comfortabele stoel in de VR-room reis je terug in de tijd. Scheer als een vogel over de stad, neem een kijkje in het VOC-kasteel of roei door de drukke haven.

Smeltkroes

Maak kennis met de smeltkroes van culturen waar handelaren uit heel Azië samenkwamen. Je gids is Frans Florisz van Berckenrode, de maker van de oudst geschilderde kaart van Batavia uit 1627, die tevens de basis vormt voor de VR-beleving. Deze immens grote kaart werd 100 jaar geleden bij toeval ontdekt en hangt sindsdien in het Westfries Museum.

Drie keer per dag

Normaal gesproken kunnen er in de speciale VR-room 30 mensen tegelijk plaatsnemen. Vanwege extra veiligheids- en hygiënemaatregelen is de bezoekerscapaciteit voorlopig beperkt tot maximaal 10 bezoekers per voorstelling. Tot en met december kost een ticket tijdelijk € 2,50 per persoon als surplus op het museumticket. Jeugd t/m 18 jaar heeft altijd gratis toegang tot het museum en betaalt dus alleen € 2,50. Let op: online of telefonisch reserveren is op dit moment nog niet mogelijk. Je kunt alleen in het museum zelf tickets voor de VR-beleving boeken. Vraag bij de balie of er nog plaats is. De VR-beleving vindt plaats om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Zodra er meer voorstellingen mogelijk zijn, komt dit op de website.

De heropening van Batavia 1627 VR is gerealiseerd met steun van het Kickstart Cultuurfonds.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling