Wel of niet vrij?
Bevrijdingsdag. Iedereen weet dat het op 5 mei is, maar niet iedereen weet dat het maar eens in de vijf jaar een officiële verplichte vrije dag is. In 2015 is het pas weer een verplichte vrije dag. Het is echter wel zo dat het bij de meeste bedrijven en instanties wel een vrije dag is. Daarom dus dit overzicht van alle leuke dingen die je kunt gaan doen op 5 mei.

Bevrijdingsfestivals
Een van leukste dingen om te doen op 5 mei zijn een van de Bevrijdingsfestivals bezoeken. Er zijn er 14, dus er is altijd wel een in de buurt. Het kan wel vaak heel druk zijn in het openbaar vervoer en op de wegen, dus vertrek op tijd van huis!
In de volgende steden zijn bevrijdingsfestivals:

De ambassadeurs van Bevrijdingsdag zijn: Alain Clark, Go Back To The Zooen Nick & Simon. Zij zullen per helikopter alle Bevrijdingsfestivals aandoen. Volg al het nieuws van de Bevrijdingsfestivals via Twitter.

Andere activiteiten
Er zijn ook tal van andere activiteiten te doen. In bijna elke stad wordt er wel iets georganiseerd, zoals rommelmarkten, braderieën, markten en optredens.

Afsluiting
5 mei wordt officieel afgesloten met een concert in Amsterdam, waarbij ook belangrijke gasten bij aanwezig zullen zijn, zoals het staatshoofd, vertegenwoordigers van het parlement en de rijksministerraad. Dit concert is gratis te bezoeken en wordt ook uitgezonden door de NOS.

Stats & tags


Laat een antwoord achter