Een dagje uit met het hele gezin is natuurlijk ontzettend leuk. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor de ouders is dit het ideale moment om even lekker wat tijd met elkaar door te brengen. Omdat lang niet alle uitjes even geschikt zijn voor alle leeftijden, hebben we er een aantal voor je uitgepikt, die ongetwijfeld in de smaak zullen vallen. Want laten we eerlijk zijn, hoe fijn is het dat je bijvoorbeeld tijdens de vakanties wat extra inspiratie hebt om de dagen door te kunnen komen. Vooral wanneer de kinderen nog wat jonger zijn en dus nog niet echt zelf de deur uit kunnen, zijn dit leuke uitjes om de kids te kunnen vermaken.

Naar het pretpark

Wat is er nu leuker dan gezellig een dagje met het hele gezin naar het pretpark te gaan? Ons land telt inmiddels tientallen pretparken, die geschikt zijn voor jong en oud. Dus ook als volwassene kom je hier helemaal tot je recht. Wel is het belangrijk rekening te houden met de leeftijd van de kinderen, de lengte en ook de weersvoorspellingen. Het is namelijk zonde om in de Efteling te lopen, terwijl het de hele dag gaat regenen. Dan is het verstandiger te kiezen voor een indoor pretpark, zoals Preston Palace in het Overijsselse Almelo. Zijn jullie van plan in de vakantieperiode te gaan, dan is het verstandig je kaartjes vooraf te bestellen. Niet alleen voorkom je dan dat je in de rij moet staan bij de kassa, maar ook dat je verzekerd bent van toegang. De meeste parken hebben een maximale capaciteit, waardoor het in het hoogseizoen kan voorkomen dat het vol is.

Fietsen door de natuur

Nederland kent ontzettend veel prachtige stukken natuur. Het maakt daarbij niet uit of je nu in het Noorden, Oosten, Zuiden of Westen van Nederland loopt. Woon je centraal, dan is een fietstocht over de Veluwe ontzettend leuk om te doen. Het voordeel aan fietsen, is dat je zelf bepaalt hoe lang je gaat fietsen en hoe vaak je stopt. Heb je nu nog jonge kinderen, dan is het wel aan te raden om op een elektrische fiets te gaan fietsen. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je kinderen halverwege geen energie meer hebben. Heb je nu (nog) geen elektrische fiets, dan is dit wel iets om over na te denken. Zo kun je bijvoorbeeld zowel de normale, als elektrische fietsen van Amslod eerst  vrijblijvend proberen om te kijken welke nu het beste bij je past. Zo hoef je je dus geen zorgen meer te maken of je het wel volhoudt. Het enige waar je wel even op moet letten, is de actieradius en of er een oplaadpunt voor je fiets in de buurt is.

Dagje naar de dierentuin

Net als een pretpark, staat ook de dierentuin bij de meesten hoog op het lijstje als het gaat om een dagje uit met het hele gezin. Het grote voordeel aan de dierentuin, is dat je daar geen minimale lengte nodig hebt en dus ook met kleine kinderen prima naartoe kunt. Wel is het leuk als ze wat ouder zijn, zodat ze bepaalde dieren ook herkennen en zich ook bewust zijn van waar ze zijn. Omdat de meeste dierentuinen best groot zijn, is het wel verstandig om de buggy mee te nemen, zodat je je kinderen niet ergens halverwege moet tillen.

Laat een antwoord achter