Eindelijk, zomervakantie! Weken achter elkaar van vrije tijd en hopelijk mooi weer. AlleUitjes heeft een overzicht gemaakt van leuke uitjes die uitermate geschikt zijn om te gaan bezoeken met het gezin.

Cultuur
Een cultureel verantwoord maar toch ook spannend uitje: de Euromast! Leuk voor waaghalzen, maar vooral niet doen als je last hebt van hoogtevrees!

screenshot (14)
Dit uitje is goed te combineren met een bezoekje aan Rotterdam, waar ook veel te doen is, zoals:

screenshot (15)

Dieren & Natuur
Er zijn in Nederland enorm veel dierentuinen, waarvan AlleUitjes er 55 beschrevenheeft.
Tip: De leukste dierentuinen zijn toch waar de dieren lekker veel ruimte hebben en waar je als bezoekers echt dichtbij kunt komen. Daarom zijn de volgende dierentuinen echte aanraders:

  • Apenheul: Onderstaande foto zou genoeg moeten zijn om je over te halen om naar de Apenheul te gaan. En de Apenheul heeft meer dan alleen apen! Zo zijn er ook poedoes, pekari’s, neusberen, vosmangoesten, capibara’s, miereneters, gundi’s en schildpadden te vinden.

screenshot

  • Beekse Bergen: Een van de leukste dierentuinen van Nederland! Je kunt een rit maken met je eigen auto of een bus, waarbij er een heleboel dieren gewoon loslopen. Dus kijk er niet raar van op als je 5 minuten in de ‘file’ staat omdat er een kudde giraffes aan het oversteken is, of dat je na een dagje Beekse Bergen de ramen van je auto moet wassen omdat een zebra z’n neus op je raam heeft gedrukt.

screenshot (16)
Entertainment
Pretparken: favoriete bestemming van kinderen, gevreesd door ouders vanwege de wachtrijen.
Tip: Ga op een doordeweekse dag en ga vroeg op weg.
AlleUitjes biedt de keus uit 50 pretparken.
Tip:

screenshot (17)

Musea
Het klinkt saai, maar er zijn enorm veel musea in Nederland, AlleUitjes heeft er 578! Er zitten er een heleboel bij die heel leuk zijn voor kinderen:

screenshot (1)

Planetariums
Voor kinderen (en volwassenen) die het leuk vinden om naar sterren en planeten te kijken. Er zijn er heel veel in Nederland, en Nederland heeft zelfs de oudste van de wereld: Eise Eisinga Planetarium.

Speeltuinen
Tip: Klimpark Fun Forest in Amsterdam
Alles wat ook maar enigszins met klimmen en hoogte te maken heeft, is beschikbaar bij Fun Forest. Enige voorwaarde is dat je minimaal acht jaar oud en 1,30 meter lang moet zijn.

Sport
Heb je kinderen die houden van schietspelletjes op hun spelcomputer, maar niet van buiten spelen? Ga dan es met ze lasergamen!

Veel plezier in de zomervakantie!

Laat een antwoord achter