Als gegoten

Als gegoten” – De kunst van het klei gieten
25 september t/m 17 januari 2021

Gieten met klei in al haar facetten. Een selectie kunstenaars uit binnen- en buitenland laat zien hoe veelzijdig deze techniek kan zijn. Met een enorme inventiviteit hanteren zij dit proces. Hun werk loopt uiteen van bijzonder speels tot technisch en van strak design tot organisch en grillig. Zij bewijzen dat met deze reproductiemethode zeer originele en unieke kunstwerken kunnen worden gemaakt.

Oorspronkelijk is de techniek van het gieten van klei bedoeld om sneller keramiek in serie te produceren. Grote oplages met exact dezelfde vormen. Waarvan de gietranden en de sporen van de makers zorgvuldig worden weggewerkt. Zo gaat het in de keramische industrie bij de productie van serviezen, vazen, wc-potten, wastafels, tuinkabouters en nog veel meer… Maar het kan ook anders!

Laat een aantal kunstenaars los op deze techniek en zij weten er unieke creaties mee te maken en ontwikkelen verbazingwekkende varianten op de methode. Het werk dat zij maken met behulp van mallen en gietklei is verrassend origineel en veelzijdig.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling