Feest van Licht bij Museumpark Orientalis

Feest van Licht bij Orientalis

 

Ook dit jaar vindt er weer een Feest van Licht plaats bij Museumpark Orientalis, van 18 december t/m 9 januari. Feest van Licht is een sfeervol beleefprogramma voor jong en oud, grotendeels in de openlucht. Daarbij roept de organisatie kinderen op om aanwezig te zijn bij de opening op vrijdagmiddag 17 december.

 

Feest van Licht is een sfeervol beleefprogramma, voor jong en oud, grotendeels in de openlucht. Museumpark Orientalis staat in de schijnwerpers. Een spoor van licht wijst bezoekers de weg. Onderweg is van alles te zien en te beleven – van drijvende lichtornamenten tot oude ambachten- en zijn verschillende monumenten bijzonder verlicht. Dit jaar kent Feest van Licht voor het eerst ook een donkerpad. Hier ervaar je het museumpark op een hele andere manier. Wandelend in de stilte van het schemerdonker wordt de bezoeker uitgenodigd tot een moment van reflectie en bezinning.

 

Museumpark Orientalis wil kinderen de primeur geven en vragen om gezamenlijk, met een eigengemaakte lampion, het pad te volgen. Aan het einde van de ‘donkere’ wandeling ontsteken we gezamenlijk het licht om het Feest van Licht te openen. De middag start om 15.00 uur. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via communicatie@museumparkorientalis.nl Kinderen mogen een (eigengemaakte) lampion meenemen en degene met de mooiste lampion wint een leuke prijs.

 

Uiteraard ontbreken tijdens het Feest van Licht de kerststallen niet. Museumpark Orientalis heeft maar liefst meer dan 1.000 kerststallen en een greep uit deze collectie is te bewonderen. Uit verschillende landen en werelddelen: van Zweden tot Nigeria, van Thailand tot Mexico. Leuk voor jong en oud. Ook het grootste kerstdiorama van Europa is te zien tijdens Feest van Licht. De mooiste scènes van het kerstverhaal zijn dit jaar in aparte vitrines te bewonderen. Zo kun je nog dichterbij komen en is elk fascinerend detail zichtbaar.

 

Ga voor het hele programma van het Feest van Licht, actuele openingstijden en tickets voor het beleefprogramma zelf naar www.feestvanlicht.nl. Het Feest van Licht is geopend van 18 december t/m 9 januari, ook tijdens de feestdagen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling