Introductie

De doelstelling van het Architectuurcentrum Haarlem is het bevorderen van de interesse voor de gebouwde omgeving van de regio Kennemerland en de stad Haarlem. Bezoekers kunnen bij het Architectuurcentrum Haarlem terecht voor het bijwonen van lezingen en symposia, maar ook worden er exposities georganiseerd en allerlei discussiebijeenkomsten, waarbij de architectuur, landschap en stedenbouw centraal staan. Verder is het mogelijk om deel te nemen aan rondleidingen langs de architectonische bezienswaardigheden in de stad Haarlem zelf. In het ABC Haarlem is een winkel aanwezig, waar originele cadeautjes kunnen worden gekocht, evenals gebruiksartikelen in een moderne uitvoering.

Ga naar de website van ABC Architectuurcentrum Haarlem

Historie en populariteit

Het ABC Architectuurcentrum Haarlem is opgericht in 1989 in de vorm van een stichting, waarbij de aandacht werd gericht op iedereen, die op beroepsmatige wijze bezig was met de gebouwde omgeving in de breedste zin van het woord. Om het grote publiek kennis te laten maken met het Architectuurcentrum Haarlem werden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Locatie

De bezoekers van het museum zijn niet alleen de inwoners van Haarlem zelf, maar ook veel toeristen vinden hun weg naar het Architectuurcentrum Haarlem. Het ABC centrum beschikt over zes tentoonstellingsruimten en over een aparte tuinzaal, die vooral gebruikt wordt voor lezingen.

Programma / activiteiten

Het Architectuurcentrum Haarlem is gelegen in de provincie Noord Holland en bevindt zich schuin tegenover het Frans Hals Museum in het centrum. Vanaf het Station Haarlem te voet is het museum binnen twintig minuten te bereiken. Met de auto is de stad eveneens goed te bereiken. Bezoekers moeten wel betaald parkeren in de daarvoor bestemde parkeergarages.

Er wordt een afwisselend programma geboden door het Architectuurcentrum Haarlem met een aanbod van wisselende exposities, rondleidingen, lezingen en publicaties. Ook voor kinderen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals het ontwerpen van een eigen decor of het bouwen van een maquette voor een vakantiehuis. Kinderen kunnen bij het Architectuurcentrum Haarlem zelfs hun verjaardagsfeestje vieren, waarbij zij in groepjes een droomhuis kunnen bouwen. Van een vliegend huis en een kasteel tot aan een dorpje in de Tropen en een voetbalstadion.

Daarnaast bestaat de mogelijk het Architectuurcentrum Haarlem af te huren voor workshops of vergaderingen, biedt de bibliotheek een groeiende collectie architectuurboeken en kunnen bezoekers in het winkeltje grappige designcadeautjes kopen.

Stats & tags


Haarlem, Noord-Holland, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling