Introductie

Ontdekken, leren en spelen gaan hand in hand bij Aeolus. Bij dit avontuurlijke ontdekkingscentrum kunnen kinderen van 1 tot en met 12 jaar zich helemaal uitleven.

Ga naar de website van Aeolus

Historie en populariteit

Aeolus is een van de ruim 20 Ballorig speelparken in Nederland. Ook in Duitsland en Denemarken zijn de Ballorig speelparadijzen te vinden. Aeolus onderscheidt zich van andere vestigingen, door de aanwezigheid van het Experimentarium waar je allerlei experimenten en proeven kunt doen. De naam van het park is naar de god van de wind in de Griekse mythologie: Aeolus.

Locatie

Aeolus ligt ten oosten van Leeuwarden, in het Friese Sexbierum. Het is goed met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Programma / activiteiten

De piramide van Aeolus bestaat uit drie verdiepingen vol vermaak en leerzame activiteiten. In het Experimentarium heb je wel 50 dingen om te ontdekken. Probeer bijvoorbeeld maar eens je eigen schaduw vast te houden, of werp een blik in het oneindige. Er zijn allerlei uitdagingen waar je veel van leert. Ook vind je hier de muziekstudio, waar je kennis kunt maken met verschillende muziekinstrumenten, mee kunt zingen met Karaoke-liedjes of zelfs je eigen cd kunt opnemen (tegen meerprijs). Vanuit het Observatorium zie je bij helder weer de eilanden Vlieland en Terschelling liggen. In het restaurant kun je naast een hapje en een drankje, ook terecht voor buffetten en complete maaltijden. Bij mooi weer is het genieten op het zonnige terras. Vanaf het terras heb je goed uitzicht op de buitenspeeltuin, waar kinderen lekker kunt ravotten, spelen en ontdekken. Het thema van het buitengedeelte is de Waddeneilanden. In de verschillende vuurtorens, die op schaal zijn nagemaakt, valt van alles te beleven. Je kunt ook een echte MIG-21 -een straalvliegtuig van de Poolse luchtmacht- van binnen bekijken! Voor de allerkleinsten is een aparte speelhoek ingericht in de overdekte speelhal.

Stats & tags


Sexbierum, Friesland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling