Introductie

Al meer dan honderd jaar is de Albert Cuypmarkt de markt van Amsterdam. Maar de Albert Cuypmarkt is meer dan alleen de markt waar de gewone Amsterdammer dagelijks zijn groente en fruit haalt. De Albert Cuypmarkt is de plek voor koopjesjagers, voor dagjesmensen en toeristen, voor slenteraars en voor mensenkijkers. En daarom is een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder een wandeling over de Albert Cuyp.

Ga naar de website van Albert Cuypmarkt

Historie en populariteit

Een aantal straatventers die hun karren vol handelswaar posteerden aan de Albert Cuyp vormde eind negentiende begin twintigste eeuw het begin van de inmiddels ruim honderdjarige dagmarkt. Al snel nam het aantal straatventers toe en de chaos was compleet. Het Amsterdamse gemeentebestuur greep in en besloot er in 1905 een vrije markt te vestigen. In eerste instantie was het alleen een zaterdagmarkt, maar vanaf 1912 werd de markt zes dagen per week georganiseerd. En tot op de dag van vandaag is daar niets meer aan veranderd, of het moet zijn dat de Albert Cuypstraat, die oorspronkelijk geopend was tijdens marktdagen, inmiddels wordt afgesloten wanneer de marktkooplieden er hun waar met veel rumoer en Amsterdamse humor aan de man proberen te brengen.

Locatie

De Albert Cuypstraat, waar de Albert Cuypmarkt wordt georganiseerd, ligt in de Amsterdamse Pijp. Wie eventjes wil ontsnappen aan het rumoer van de dagmarkt met zijn vele kramen en bezoekers kan prima terecht in het nabijgelegen Sarphatipark. De Boerenwetering met aan weerszijden de Ruysdaelkade en de Hobbemakade vormt de grens tussen de Pijp en het Museumkwartier. Waar liefhebbers van culturen hun hart kunnen ophalen op de Albert Cuyp, zijn liefhebbers van cultuur in het Museumkwartier op de juiste plek. Het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum zijn hier gevestigd.

Programma / activiteiten

Zes dagen per week is de Albert Cuypmarkt geopend. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook nog een aantal koopzondagen. Op de website van de Albert Cuyp vind je een actueel overzicht van deze koopzondagen.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Winkelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling