Introductie

Almere, misschien niet de meest sfeervolle stad van ons land, maar zeker wel een bijzondere stad die het bezoeken meer dan waard is. Onderschat, dat is Almere. Wie denkt dat er in Almere niets te beleven valt, komt bedrogen uit. Want juist vanwege het negatieve imago dat aan de stad kleeft doet Almere er alles aan om zichzelf op de kaart te zetten. En met succes, want naast het feit dat delen van de stad bestaan hoogwaardige architectuur, worden er ook steeds meer succesvolle evenementen neergezet. Een prima reden dus om Almere een keer met een bezoekje te vereren en te ervaren dat Almere helemaal geen suffe plaats is.

Ga naar de website van Almere

Historie en populariteit

Over de geschiedenis van Almere kunnen we kort zijn: die is er niet. Pas eind 1976 betrokken de eerste pioniers er hun woning. Wel groeide de stad in rap tempo uit tot de zevende gemeente van Nederland qua inwoneraantal. Inmiddels wonen er bijna 200.000 mensen.

Bezienswaardigheden

Naast een aantal architectonisch hoogwaardige gebouwen biedt Almere ook onderdak aan een van Nederlands meest spraakmakende musea, Museum de Paviljoens. Zo werd de tentoonstelling De Nederlandse identiteit eind 2010 nog uitgeroepen tot beste nationale groepstentoonstelling van 2010. Met al deze evenementen en bezienswaardigheden geconfronteerd kun je dus niet langer stellen dat Almere niet bruist.

Evenementen

Jaarlijks worden er tientallen evenementen georganiseerd in Almere. Waarbij vooral het grote aanbod aan muzikale evenementen opvalt. Van klassiek tot dance en van Nederlandstalig tot hiphop, in Almere kom je als muziekliefhebber prima aan je trekken. Het twee weken durende Kamermuziekfestival Almere brengt toegankelijke klassieke muziek. Bijzonder is de afsluiting op zondag, wanneer er op diverse plekken in de stad gratis toegankelijke concerten te beluisteren zijn. Eveneens een festival dat niet meer weg te denken valt uit ’s lands snelst groeiende gemeente is Jazz Below the Sea, dat plaatsvindt op de vernieuwde Grote Markt. Festival LaMère heeft de ambitie om uit te groeien tot een van de grootste gratis toegankelijke festivals van Nederland. Grote namen als Frans Bauer en Van Dik Hout hebben reeds acte de présènce gegeven. Van een hele andere orde is de Libelle Zomerweek, dat op het Almeerderstrand wordt georganiseerd. Muziek, shoppen, eten, drinken, mode, lifestyle, beauty, noem maar op, alles wat de vrouw interesseert vindt hier jaarlijks plaats.

Stats & tags


Almere, Flevoland, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling