Introductie

Het American Motorcycle Museum in Raalte geeft een overzicht van de geschiedenis van de Amerikaanse motorfiets van 1900 tot 1990. Het museum is in handen van het echtpaar Max en Ans Middelbosch. Het museum bevat een collectie van rond de 140 Amerikaanse motoren waaronder motoren die door de Canadezen en Amerikanen zijn gebruikt bij de bevrijding van Europa.

Ga naar de website van American Motorcycle Museum

Historie en populariteit

Max Middelbosch kocht op zijn 25 zijn eerst Harley Davidson samen met zijn vrouw Ans. Dit was het begin van een verzameling Amerikaanse motorfietsen. De collectie groeide zo snel dat in 1988 de collectie verhuisde van hun huis naar een pand in Zwolle. Mensen vanuit de hele wereld kwamen een kijkje nemen naar deze motorverzameling.

Locatie

Het museum is in januari 2003 verhuis naar een ander pand in Zwolle en is sinds het voorjaar van 2004 gevestigd op de huidige locatie in Raalte.

Programma / activiteiten

Het museum ligt in Raalte in de provincie Overijssel.

Het American Motorcycle Museum bevat rond de 140 Amerikaanse motorfietsen waaronder veel Harley Davidsons en Indian motoren. Bijzondere aanwinsten zijn de Indian uit 1911 waarmee Willy Wright van de oost- naar de westkust van Amerika is gereden. Deze tocht heeft een vermelding gekregen in het Guiness Book of Records. Verder zijn er motorfietsen van de Canadese en Amerikaanse bevrijders uit de tweede wereldoorlog te bewonderen en een prototype Harley Davidson dat is ontwikkeld voor de oorlog in Afrika.

Het museum bevat ook objecten die zijn gerelateerd aan de motorcultuur zoals kleding en jukeboxen.

Stats & tags


Raalte, Overijssel, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling