Introductie

Jan Nelissen, een bekende naam in de wereld van het poppentheater. Hij was het die in 1966 het Amstelveens Poppentheater oprichtte. Inmiddels zijn we bijna een halve eeuw verder en nog steeds floreert het Amstelveens Poppentheater als in zijn eerste jaren. Nelissen zelf is in 1987 overleden, maar zijn opvolgers houden het poppentheater met hetzelfde vuur als waarmee Nelissen het ooit oprichtte draaiende. En daarmee is het Amstelveens Poppentheater al bijna vijftig jaar een heerlijke plek voor jong en oud.

Ga naar de website van Amstelveens Poppentheater

Historie en populariteit

Zoals gezegd is het Jan Nelissen die in 1966 het poppentheater in Amstelveen opricht. In de jaren daarvoor zorgde de poppenman voor veel beroering in Maastricht, waar hij met zijn kompaan Pieke Dassen, ook al een zeer bekende naam in de poppenwereld, vele notabelen op de hak neemt. En daarbij vooral de kerk niet ontziet. Dit wordt hen niet in dank afgenomen, het werk wordt hen steeds meer onmogelijk gemaakt en Nelissen laat Maastricht voor wat het is en vertrekt naar Amstelveen. Tien jaar lang is Nelissen de enige vaste poppenspeler van het theater als gezondheidsredenen hem nopen tot wisselbespeling over te gaan. En inmiddels hebben vele bekende nationale en internationale poppenspelers hun sporen achtergelaten in het knusse en intieme Amstelveens Poppentheater.

Locatie

Het Amstelveens Poppentheater ligt in het noorden van Amstelveen, niet ver van het Amsterdamse Bos. Een bezoekje aan het poppentheater is dan ook prima te combineren met een van de vele recreatieve mogelijkheden die het Amsterdamse Bos biedt. Bijvoorbeeld klimmen en klauteren bij Fun Forest of lekker verdwalen in het Doolhof. Een rondvaarttocht door de wateren van het Amsterdamse Bos is eveneens een leuke aanvulling op een voorstelling in het poppentheater.

Programma / activiteiten

Het hele jaar door zijn er wisselende voorstellingen te zien in het Amstelveens Poppentheater. Raadpleeg de site voor de meest actuele agenda en overige informatie rondom de voorstellingen.

Stats & tags


Amstelveen, Noord-Holland, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling