Introductie

Het Amsterdam Dance Event behoort tot het grootste clubfestival ter wereld en is de belangrijkste muziekbijeenkomst gericht op dance in Europa. Het evenement kent een dag- en nachtprogramma. Overdag dient het evenement voor de elektronische muziekindustrie als platform, waarbij kennisuitwisseling vooral centraal staat. Er worden dan diverse lezingen, demonstraties, workshops en conferenties gegeven in onder meer platenwinkels, kunstgaleries, cafés en loungegelegenheden. Tijdens het nachtprogramma verplaatst het event zich naar de vele clubs en uitgaansgelegenheden waar aankomend talent, bekende musici en dj’s uit binnen- en buitenland dance muziek ten gehore brengen.

Ga naar de website van Amsterdam Dance Event

Historie en populariteit

Het Amsterdam Dance Event organiseerde het festival voor elektronische muziek voor de eerste keer in 1995. Het was een daverend succes en vandaag de dag is het event uitgegroeid tot een driedaags evenement, verspreid over meer dan 50 locaties in Amsterdam. Het festival telt jaarlijks ruim 700 artiesten, dj’s en acts die optreden in de verschillende clubs. Daarnaast wordt het evenement door circa 3000 muziekprofessionals bezocht en mag het Dance Event ongeveer 130.000 bezoekers verwelkomen uit maar liefst 50 landen.

Locatie

Het Amsterdam Dance Event wordt jaarlijks in de binnenstad van onze hoofdstad Amsterdam georganiseerd. De stad is vanuit alle delen uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Wie met eigen vervoer komt, kan het beste op de speciale P+R locaties parkeren en van daaruit verder reizen met de metro, tram of bus.

Programma / activiteiten

Het Amsterdam Dance Event, afgekort ADE, is een festival voor elektronische muziek, dat jaarlijks wordt georganiseerd, meestal in oktober. Verspreid over meer dan 50 locaties in de stad wordt de muziek met een internationale conferentie voor professionals uit deze muziek gecombineerd. De elektronische, dance muziek wordt gepresenteerd aan een internationaal publiek op diverse podia. Daarnaast wordt het evenement gebruikt als platform voor het ontwikkelen van talent, verkoop van muziek en kennisoverdracht.

Het publiek wordt massaal betrokken bij allerlei activiteiten. Zij kunnen voorstellingen en optredens van meer dan 700 acts en dj’s bijwonen, maar ook deelnemen aan lessen, wedstrijden of workshops. Het Amsterdam Dance Event is niet voor niets ‘s werelds grootste clubfestival!

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Evenementen, Oktober

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling