Introductie

Neem een duik in de duistere Nederlandse geschiedenis. Griezel mee en leer op een interactieve manier meer over de Hollandse geschiedenis. Schreeuwen is toegestaan.

Ga naar de website van Amsterdam Dungeon

Historie en populariteit

Eigenaar van The Amsterdam Dungeon is Merlin Entertainments Group. Wereldwijd zijn er 61 attractieparken, verdeeld over de continenten Europa, Azië en Noord-Amerika. De eerste kerker werd geopend in Londen. Inmiddels zijn er vier bijgekomen: in Amsterdam, Edinburgh, Hamburg en York. Ieder griezeltheater vertelt over z’n eigen landelijke huiveringwekkende geschiedenis. De Merlin Entertainments Group heeft een fonds opgericht voor kinderen met een ernstige handicap of ziekte: Merlin’s Magic Wand. Naast entreekaarten van een van de 61 attracties, kunnen reis en verblijf ook betaald worden door de Engelse stichting. De kinderen kunnen alles even een dagje vergeten en net als andere kinderen een magische dag beleven.

Locatie

The Amsterdam Dungeon vindt u aan het Rokin; het bruisende hart van Amsterdam. Voor parkeergelegenheden kunt u kijken op bereikbaaramsterdam.nl . Met het openbaar vervoer is het historisch griezelmuseum prima te bereiken: er rijden 5 tramlijnen over het Rokin.

Programma / activiteiten

Een bezoek aan de Amsterdamse kerkers duurt 80 minuten. Onderweg duik je in de wereld van het angstaanjagende verleden van Nederland. Ga mee, zo’n 500 jaar terug in de tijd en aanschouw het duistere verleden van Rembrandt, maak een spannende reis op een VOC- schip en maak een helse rit naar de ondergang in de duistere achtbaan van Magere Hein. Tijdens je tocht in het verleden kom je acteurs tegen, die de verhalen tot leven brengen. Voor jonge kinderen is dit niet de meest geschikte manier om kennis te maken met de Nederlandse geschiedenis. Er zijn speciale combinatietickets voor een leuke prijs. Je kunt een bezoek aan The Amsterdam Dungeon dan combineren met een rondvaart of een bezoek aan museum Madame Tussauds.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling