Introductie

De AIFW ofwel de Amsterdam International Fashion Week is een mode evenement dat in het teken staat van zowel de beginnende als de gevestigde modemerken en ontwerpers. Twee keer per jaar vormt de Fashion week het middelpunt van de vooruitstrevende Nederlandse modewereld. Er zijn catwalkshows waar designers hun collecties voor genodigden showen. Daarnaast is er gedurende de week een Downtown programma voor publiek, bestaande uit winkelopeningen, exposities, shows en feesten, verspreid over de hoofdstad. Alle activiteiten staan geheel in het teken van de Amsterdam Internationaal Fashion Week.

Ga naar de website van Amsterdam International Fashion Week

Historie en populariteit

De eerste editie van de Amsterdam International Fashion Week vond in 2004 plaats. Het evenement is ooit begonnen als initiatief om Amsterdam als een bruisende en internationale bestemming voor Fashion op de kaart te zetten. Startte men destijds met drie catwalkshows, vandaag de dag is het festival uitgegroeid tot een week lang modeshows en nog tal van andere mode gerelateerde gebeurtenissen en activiteiten. De Fashion Week wordt dan ook druk bezocht door genodigden en belangstellenden uit binnen- en buitenland.

Locatie

De Amsterdam International Fashion Week wordt tweemaal per jaar gehouden op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, provincie Noord-Holland. De locatie is prima te bereiken met eigen vervoer en onze hoofdstad is eveneens uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Tijdens de Amsterdam International Fashion Week kunnen genodigden en professionals kennis maken met de gevestigde en beginnende Nederlandse ontwerpers en modemerken. Op de catwalk tonen zij hun collecties. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de stad Amsterdam zelf, dat het een inspirerende en levendige plek is met een groeiende pool van talent.

Voor publiek is er door de hele stad heen een speciaal programma samengesteld, het Downtown programma. Zij kunnen bij een groot aantal openbare catwalkshows aanwezig zijn, maar ook lezingen, tentoonstellingen, galeries, feesten en winkellanceringen bijwonen. Meer dan 80 locaties, waaronder clubs, winkels en musea nemen deel aan de Amsterdam International Fashion Week Downtown.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Evenementen, Januari

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling