Introductie

Het Amsterdams Historisch Museum AHM heeft als doel de geschiedenis van Amsterdam levend te houden en daarbij toegankelijk te maken voor bezoekers van alle leeftijden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de historische verzameling op een inspirerende, actuele en interactieve manier te presenteren. De collectie die bezoekers hier kunnen bewonderen bestaat uit meer dan 65.000 kunststukken, van schilderijen en regentenportretten tot aan gildezilver en beelden van David en Goliath.

Ga naar de website van Amsterdam Museum

Historie en populariteit

Het AHM bestaat al geruime tijd en is gestart in 1926. Het Joods Historisch Museum werd daar later aan toegevoegd. Helaas moesten de musea tijdens de Tweede Wereldoorlog hun deuren sluiten, om vervolgens in 1955 weer open te gaan. De verhuizing naar de Kalverstraat vond plaats in 1975 en sindsdien kunnen bezoekers de Amsterdamse geschiedenis vanaf de middeleeuwen tot nu, volgen aan de hand van vaste tentoonstellingen en wisselende exposities. Het museum trekt jaarlijks vele mensen uit Amsterdam en omgeving alsook dagjesmensen en toeristen uit binnen- en buitenland.

Locatie

Het AHM is gelegen in het hart van Amsterdam in de provincie Noord Holland. Goed te bereiken met auto, waarbij bezoekers betaald kunnen parkeren in de aanwezige parkeergarages. Vanaf het Centraal Station Amsterdam rijden diverse trams richting het museum.

Programma / activiteiten

Het AHM heeft voor het onderwijs een breed aanbod aan onderwijsprogramma’s. Er zijn diverse rondleidingen waar men uit kan kiezen, de zogenaamde thematische rondleidingen. Bovendien kunnen kinderen ook leerzame en spannende games spelen. Daarnaast kunnen groepen eveneens kiezen voor een combinatie van een stadswandeling en een rondleiding door het museum. Maar, bezoekers kunnen ook zelfstandig het museum bezoeken. Er is een bibliotheek aanwezig met een grote collectie naslagwerken, boeken en tijdschriften en de museumshop biedt een ruim assortiment producten, welke in het teken van de (kunst) geschiedenis van de stad staan.

Het museumcafé Mokum biedt een sfeervolle binnenplaats met zuilenpassages en terras. Dit café is dan ook bij uitstek geschikt voor allerlei evenementen, zoals een private diner, een familiefeest, een bedrijfsborrel of een meet & greet. De arrangementen zijn bovendien uit te breiden met een speciale workshop, waaronder de cocktail-en kookworkshop en de wijn- en bierproeverijen. Door het gehele AHM heen bevinden zich diverse zalen, met elke een eigen uitstraling en ambiance, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling