Introductie

Geen enkele andere Nederlandse stad geniet zo veel populariteit onder toeristen als Amsterdam. En dat geldt voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Van dronken en schreeuwende backpackers uit alle windstreken van de wereld tot aan liefhebbers van hoogwaardige kunst en cultuur, Amsterdam weet ze allemaal te boeien. Niet zo verwonderlijk wanneer je je realiseert dat Amsterdam met het Van Goghmuseum, het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis, de Wallen, de coffeeshop, de rondvaartboten en nog veel meer voor iedere bezoeker wel iets in huis heeft.

Ga naar de website van Amsterdam

Historie en populariteit

Jaarlijks trekt de stad meer dan 4,5 miljoen toeristen, die de stad voor langere tijd aandoen. Daarnaast verwelkomt Amsterdam ieder jaar iets minder dan 16 miljoen dagjesmensen. Een ding hebben ze alle twintig miljoen gemeen: ze genieten stuk voor stuk van het grote openluchtmuseum dat Amsterdam heet. Amsterdam, dat ergens rond het jaar 1000 ontstaat, maar dat pas echt begint te floreren in de Gouden Eeuw. In iets meer dan honderd jaar verzesvoudigde de bevolking van de stad. Inmiddels telt de stad iets minder dan 800.000 inwoners.

Bezienswaardigheden

Amsterdam kent te veel bezienswaardigheden om hier te vermelden. De stad is een groot openluchtmuseum en daarnaast zijn er ook vele interessante musea, concertzalen, theaters, filmzalen en een dierentuin. Populaire musea en activiteiten zijn het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Anne Frankhuis, het Stedelijk Museum, Artis, Heineken Experience en uiteraard de rondvaarten door de Amsterdamse grachten

Evenementen

Amsterdam profileert zichzelf als de festivalstad van Europa. En wie de festivalagenda van de stad ziet kan niet anders dan concluderen dat andere steden die een gooi naar deze titel willen doen wel een zeer uitgebreid festivalprogramma moeten hebben. Ook op festivalgebied geldt dat Amsterdam zijn bezoekers op een zeer gevarieerd aanbod trakteert. Van openluchttheater tot dance, van jazz tot klassiek en van film tot dans, er is geen culturele stroming of Amsterdam heeft er wel een festival omheen geprogrammeerd. Bekende festivals zijn het Grachtenfestival (klassieke muziek), de Uitmarkt (alle genres) en de IDFA (film). Minder festival, maar zeker niet minder festiviteit zijn Koninginnedag in Amsterdam en natuurlijk de Gay Pride. Www.iamsterdam.com/nl/whats-on/festivals geeft een overzicht van alle festivals.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling