Introductie

Wie van bijzondere dieren houdt, zal zich snel op zijn gemak voelen in dierentuin Animal Farm in Beverwijk. In de dierentuin kunt u vooral exotische dieren bewonderen. Heeft u bijvoorbeeld al eens een Chinese boomeekhoorn, een Indische streepkopgans of een Nandoe gezien? U vindt ze bij Animal Farm. Deze dierentuin is het hele jaar door geopend.

Ga naar de website van Animal Farm

Historie en populariteit

Vroeger was Animal Farm in Beverwijk een kinderboerderij, maar sinds eind 2007 mag het park zich officieel een dierentuin noemen. En dat is best bijzonder voor een dierenpark met een vrij kleine omvang. Verwacht geen Artis of Blijdorp, maar wel een bonte verzameling aan exotische dieren die liefdevol verzorgd worden. Eind 2007 werd de dierentuin opgeschrikt door een brute diefstal van een aantal leguanen. De dader kon worden gepakt en bleek een oud-medewerker van Animal Farm te zijn. In 2010 voltrok zich opnieuw een drama in de dierentuin, zij het van een andere aard. Een stekelbig schonk het leven aan drie jonkies, waarvan eentje de ochtend helaas niet haalde. Een ander werd doodgebeten door zijn vader, die waarschijnlijk zeer gestrest was. Maar gelukkig heeft de dierentuin ook veel mooie momenten beleefd. Eind 2011 ontving het park een mooie gift: een modern internetbureau schonk de dierentuin een nieuwe website met informatie voor bezoekers.

Locatie

Dierentuin Animal Farm is gevestigd in het Willem Alexanderplantsoen in Beverwijk, een gemeente die grenst aan Heemskerk en Velsen. Het Willem Alexanderplantsoen bestaat uit een groot grasveld waar regelmatig evenementen worden gehouden, een speeltuin, zitbankjes en natuurlijk Animal Farm. De dierentuin ligt op een mooie locatie in het plantsoen: in het midden van een eiland in het water.

Programma / activiteiten

Dierentuin Animal Farm is op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. Voor de toegang hoeft u niet te betalen. U kunt op uw gemak de unieke bewoners bekijken van Animal Farm. Tijdens uw rondwandeling zult u bijvoorbeeld schildpadden en leguanen zien, maar ook stekelvarkens, neusberen, dwergmangoesten, verschillende vogels en vele andere diersoorten. U zult merken dat Animal Farm met recht een dierentuin mag worden genoemd, en geen kinderboerderij. Voor kinderen worden soms leuke activiteiten geregeld door de organisatie. Zo konden kinderen in het verleden aan het einde van het jaar al eens zelf mooie hangers versieren voor in de kerstboom.

Stats & tags


Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling