Introductie

Het Archeologisch Centrum West Drenthe is hét archeologisch centrum van Nederland, te vinden in het Drentse Diever. Het centrum neemt bezoekers mee terug in de tijd, waarin de Drentse hunebedbouwers actief waren. Door middel van verschillende fotocollages en diverse objecten krijgt men een goed beeld van de eerste bewoners, de rendierjagers en de eerste boeren die zich hier omstreeks 3400 jaar voor Chr. vestigden. Zij bouwden indrukwekkende grafmonumenten, de zogeheten hunebedden. In West Drenthe zijn drie van deze hunebedden te bewonderen. Wie een kijkje wil nemen in de prehistorie en met behulp van een kaart de archeologische vondsten zelf wil ontdekken, start bij het Archeologisch Centrum West Drenthe.

Ga naar de website van Archeologisch Centrum West Drenthe

Historie en populariteit

De resten van de hunebedden die de boeren ruim 3400 jaar voor Chr. bouwden zijn zichtbaar in het landschap van Drenthe. De historie van het Archeologisch Centrum West Drenthe gaat helemaal terug naar deze tijd, naar de eerste bewoners van Drenthe. Bezoekers maken een reis door de prehistorie, de geschiedenis die bewaard is gebleven door onder meer het Archeologisch Centrum West Drenthe. Het centrum is populair bij onder andere scholen, groepen, belangstellenden, archeologen en dagjesmensen.

Locatie

Het Archeologisch Centrum West Drenthe is gelegen in Diever, gemeente Westerveld in de provincie Drenthe. Goed te bereiken met eigen vervoer vanuit alle delen van het land.

Programma / activiteiten

Het Archeologisch Centrum West Drenthe is een educatiecentrum, want bezoekers leren over de tijd, ongeveer 15.000 jaar geleden, toen de eerste mensen zich vestigden in Drenthe en komen alles te weten over de hunebedbouwers, de boeren die 3400 jaar voor Chr. leefden. Zo kan men hier sporen van een hunebedbewoning zien, maar ook sporen die zijn gevonden van de Neanderthaler en de rendierjagers. Een 3D film toont de ijzertijdbewoning en er zijn geregeld exposities te bewonderen.

Voor kinderen zijn er speciale opgraafactiviteiten van archeologische vondsten en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals De Wandeling en Kunst & Steentijd. Daarnaast is er een winkeltje aanwezig in het Archeologisch Centrum West Drenthe waar boeken, streekeigen producten en wandel- en fietsroutes verkrijgbaar zijn.

Stats & tags


Diever, Drenthe, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling