Introductie

Maandag 22 oktober 2007 was een gitzwarte dag voor het Armando Museum in Amersfoort. Juist terwijl de voorbereidingen voor het tienjarig jubileum van het museum, dat in het teken staat van een van ’s lands meest invloedrijk naoorlogse kunstenaars, in volle gang waren, brak een allesvernietigende brand uit. Een deel van de collectie van Armando gaat verloren, alsmede werken van grote kunstenaars uit vorige eeuwen als Albrecht Dürrer en Jacob van Ruisdael, maar ook van kunstenaars uit deze tijd zoals Anselm Kiefer en Richard Long. Direct na de brand, die het onderkomen van het Armando Museum, de Elleboogkerk, geheel verwoestte, gingen er stemmen op om de kerk in de oorspronkelijke vorm te herbouwen. Noodzaak tot bezuinigen deed de gemeenteraad van Amersfoort in 2010 echter anders besluiten. Waarmee er voor het Armando Museum geen andere keus restte dan op zoek te gaan naar een nieuw vast onderkomen. Een onderkomen dat het museum gevonden lijkt te hebben in kasteel Oud-Amelisweerd.

Ga naar de website van Armando Museum

Historie en populariteit

Het Armando Museum opende zijn deuren op 8 december 1998 in de Elleboogkerk in Amersfoort. Dat voor Amersfoort gekozen werd, heeft alles te maken met de jeugd van Armando, die hij in de Keistad doorbracht. Een jeugd die zich onder andere rond Kamp Amersfoort afspeelde en hetgeen van enorme invloed is geweest op het leven van de kunstenaar. Met het op losse schroeven komen staan van de nieuwbouw van de Elleboogkerk verdwijnt nu ook het Armando Museum uit Amersfoort.

Locatie

De nieuwe locatie van het Armando Museum, Oud-Amelisweerd, is een kasteel nabij Bunnik. In de buurt is het prachtig wandelen. Bezoekers aan de toekomstige locatie van het Armando Museum doen er derhalve goed aan ook hun wandelschoenen mee te nemen. Of op een warme dag slippers, want Amelisweerd leent zich eveneens uitstekend om vanaf het water ontdekt te worden. Boten kunnen even stroomopwaarts gehuurd worden bij Botenverhuur de Rijnstroom.

Programma / activiteiten

Hoewel het Armando Museum momenteel geen vast onderkomen heeft, worden de werken van Armando toch geëxposeerd. Raadpleeg de website voor een actueel overzicht van tentoonstellingen van Armando.

Stats & tags


Amersfoort, Utrecht, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling