Introductie

Mode, kunst, cultuur, geschiedenis, muziek, natuur, uitgaan en winkelen, allemaal gaan ze hand in hand in Arnhem. Niet voor niets is de stad in 2009 uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar en ook de titel ‘Beste Binnenstad van Nederland’ is meer dan verdiend. Arnhem heeft alles voor een lekker dagje uit, of twee, of drie.

Ga naar de website van Arnhem

Historie en populariteit

De eerste sporen van menselijke bewoning die zijn gevonden dateren van zo’n 70.000 jaar geleden. De vondst van twee vuurstenen schavers laten zien dat er in die tijd Neanderthalers woonden op de plek waar nu Arnhem ligt. Inmiddels zijn de bewoners van Arnhem een stuk meer geciviliseerd, maar voordat dit zover was heeft er heel wat water door de Rijn moeten stromen.

Bezienswaardigheden

Niet alleen op het gebied van evenementen en festivals gooit Arnhem hoge ogen, ook op het gebied van grote dagattracties weet de stad te boeien. Het Nederlands Openluchtmuseum geeft een mooi beeld van ons land en zijn bewoners door de eeuwen heen. Dierenliefhebbers kunnen terecht bij Burgers’ Zoo, dat met 1,5 miljoen bezoekers per jaar de best bezochte attractie van Gelderland is. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Posbank of Nationaal Park de Hoge Veluwe en kunstminnend Nederland loopt de deur plat bij het Kröller-Müller Museum, dat onder andere een bijzondere collectie schilderijen van Vincent van Gogh in zijn bezit heeft. Andere bijzondere musea zijn het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Wijnmuseum en het museum voor Moderne Kunst Arnhem. Kortom: wie het in Arnhem niet vindt, vindt het nergens in Nederland.

Evenementen

Arnhem is een echte evenementenstad en weet jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers te boeien met een van de vele evenementen. Een publiekstrekker van formaat is het jaarlijkse World Statues Festival. Rond de 500.000 bezoekers komen af op dit festival, dat tevens wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap voor levende standbeelden. Op het gebied van dancemuziek vormt Arnhem het jaarlijkse decor voor de aftrap van het festivalseizoen met Free Your Mind. De Arnhem Mode Biënnale is een modefestival dat een keer per twee jaar wordt georganiseerd en dat de stad ook als modestad op de kaart zet. Liefhebbers van theater kunnen tenslotte terecht op Sonsbeek Theater Avenue in het prachtige Park Sonsbeek.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling