Introductie

Het dierenpark Artis bestaat uit een dierentuin, plantentuin, planetarium, geologisch museum en een zoölogisch museum. Het is een grote trekpleister in Amsterdam en claimt onder andere het ‘oudste stadspark’ van Amsterdam te zijn. Jaarlijks ontvangt Artis meer dan een miljoen bezoekers.

Ga naar de website van Artis Zoo

Historie en populariteit

Artis is opgericht in 1838 met de naam Het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra. Dit staat voor: “de natuur is de leermeesteres van de kunst”. De oprichters waren G.F. Westerman, J.W.H. Werlemann en J.W. Wijsmuller. Artis startte als een tuin met een vijver en een oranjerie van zestig bij tachtig meter. In de tussentijd is het park behoorlijk uitgebreid. In 2005 startte het Artis Masterplan. De belangrijkste vernieuwing is een verdere uitbreiding van de dierentuin door verplaatsing van de roofdierenverblijven, bovenop de Artis-parkeergarage, die ondergronds wordt. Naar verwachting wordt dit project voor 2020 uitgevoerd, afhankelijk van het budget.

Locatie

Artis is gelegen in de Plantagebuurt in Amsterdam. Er is één in- en uitgang aan de westzijde aan de Plantage Kerklaan en verder nog één uitgang aan de zuidoostzijde naast het aquarium naar de Plantage Middenlaan. Artis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer met de tramlijnen 9 en 14 die hun halte hebben op de Plantage Middenlaan. Bovendien ligt de dierentuin op loopafstand van metrostation Waterlooplein.

Programma / activiteiten

De dierentuin herbergt meer dan 900 diersoorten waaronder de zeldzame algazel en witstaartgnoe. Zij worden beide met uitsterven bedreigd maar zijn nog in Artis te zien. Er wordt verder veel aan educatie gedaan voor jonge kinderen en middelbare scholieren.

Raadpleeg de website voor de meest actuele activiteitenagenda en de openingstijden.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling