Introductie

Met de veel belovende slogan ‘Dit is Assen’ probeert de Drentse provinciehoofdstad toeristen te lonken. En een ieder die zich door de slogan heeft laten verleiden tot een bezoek aan de stad zal beamen dat ‘dit’ Assen verrassend veelzijdig is. Natuurlijk staat de stad vooral bekend om het TT-Circuit waar jaarlijks vele grote nationale en internationale motorwedstrijden worden georganiseerd. Maar Assen is meer, veel meer. Assen heeft een prachtige historische binnenstad met een keur aan leuke restaurantjes en gezellige kroegjes en terrassen, Assen is rijk aan kunst en cultuur, zowel in de openbare ruimte als in een van de bijzondere musea en Assen is een heerlijke stad om rustig te shoppen. Bovendien ligt de stad midden in het groene Drentse landschap. En daarmee is de stad een ideale uitvalsbasis voor heerlijke fietstochten door de prachtige Drentse natuur. Kortom, ‘dat is Assen’.

Ga naar de website van Assen

Historie en populariteit

De geschiedenis van Assen begint in 1258, als het klooster Mariënkamp van Coevorden naar de plek verhuist waar thans de Drentse provinciehoofdstad ligt. Daarna gebeurt er een hele tijd niets, tot aan het eind van de achttiende eeuw rijke provincialen massaal voor Assen kiezen als hun nieuwe domicilie. Ook Lodewijk Napoleon valt voor de charmes van Assen en maakt de plaats niet alleen tot zijn zomerresidentie, hij verleent Assen ook stadsrechten, waarmee Assen een van de jongste steden van ons land is.

Bezienswaardigheden

Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen hun hart ophalen in het Drents Museum en het Stoottroepen Museum. In het Drents Museum ligt onder andere het beroemde meisje van Yde (veenlijk). De binnenstad van Assen kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden, waaronder het Provinciehuis en de Abdijkerk. Eveneens een grote publiekstrekker van landelijk formaat is het Verkeerspark Assen, waar kinderen spelenderwijs alles leren over het verkeer.

Evenementen

Evenementen zijn er voldoende in Assen, maar er is er slechts een die er met kop en schouders bovenuit steekt en die zich ieder jaar weer mag verheugen op een enorme stortvloed aan media-aandacht en dat is de jaarlijkse TT. Hoewel de sportiviteiten van de motorracewedstrijd zich op het circuit afspelen, vindt het echte uitgaansspektakel plaats in de binnenstad tijdens de ‘Nacht van Assen’. Tegelijk met de TT wordt ook de jaarlijkse kermis georganiseerd.

Stats & tags


Assen, Drenthe, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling