Introductie

Beleef een luchtvaartavontuur met de hele familie en ervaar een leerzaam dagje in de wolken bij het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome, gelegen op de luchthaven van Lelystad. Een belevenis voor jong en oud.

Ga naar de website van Aviodrome

Historie en populariteit

Aviodrome is in 1955 gestart als Stichting voor het Nationaal Luchtvaartmuseum. Door de jaren heen is de naam, locatie en vorm van het museum nogal eens gewijzigd. Dit heeft echter geen nadelige consequenties gehad, want Aviodrome is vandaag de dag uitgegroeid tot hét Luchtvaart Themapark van Nederland. Jaarlijks weten veel bezoekers van jong tot oud Aviodrome dan ook te vinden. Er is voor iedere leeftijd iets te leren of te beleven in dit Luchtvaart Themapark. Sinds maart 2006 behoort het Aviodrome zelfs tot officiële trouwlocatie van de gemeente Lelystad. Wie zodoende op zoek is naar een zeer bijzondere trouwlocatie, kan hier het ‘jawoord’ geven.

Locatie

Aviodrome is gelegen bij de luchthaven Lelystad. Door deze centrale ligging in Nederland is het park goed bereikbaar. Er zijn volop parkeermogelijkheden en diverse uitwijkmogelijkheden.

Programma / activiteiten

Er is veel te zien en te beleven in Aviodrome. Om te beginnen bevindt zich hier een gigantisch 4D filmtheater. De beleving van een film wordt nu wel erg levensecht. In het vliegtuiglaboratorium leert men hoe een vliegtuig in de lucht blijft en kunnen diverse vliegtuigvleugels worden getest. Men kan een Boeing 747 Jumbojet bekijken of zelf ervaren hoe het is om straaljagerpiloot of stewardess te zijn. Er zijn exposities en kinderen kunnen deelnemen aan speciale speurtochten. Voor een echt avontuur in de wolken kan er een proefvliegles worden geboekt, ook voor kinderen, of kan men mee met een rondvlucht. Daarnaast is het Luchtvaart Themapark Aviodrome uitermate geschikt voor bijeenkomsten, evenementen en feesten. Een spetterend bedrijfsfeest, als trouwlocatie, een gezellige borrel, cabaret of een vergadering, het is allemaal mogelijk om dit in een fantastische luchtvaartsfeer plaats te laten vinden.

Stats & tags


Lelystad, Flevoland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling