Introductie

Awakenings is een bekend technofestival en vindt jaarlijks plaats op het recreatieterrein Spaarnwoude. Het festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot meest toonaangevende en grootste techno event van Nederland. Met circa acht podia bestaande uit diverse buitenpodia, een overdekt buitenpodium en diverse tenten, biedt het evenement een sterk en breed muzikaal programma met vooraanstaande technoacts uit binnen- en buitenland. De muziekstijlen die hier ten gehore worden gebracht, zijn onder meer electro, techno, drumcode, Detroit en minimal. Awakenings staat tevens bekend om zijn spectaculaire laser- en lichtshow en om zijn video- en vuurwerkshow.

Ga naar de website van Awakenings

Historie en populariteit

Awakenings is in 1997 begonnen als kleinschalig technofeestje in de Westergasfabriek in Amsterdam. Na drie jaar moest het event vanwege een renovatie verhuizen en werd het feestje in de Now&Wow te Rotterdam gevierd. In 2005 was de vaste locatie in Amsterdam weer terug en werden de feesten afgewisseld in de Westergas, de Now&Wow en ook het Klokgebouw in Eindhoven kwam er in 2008 bij. Vandaag de dag is het kleinschalige technofeestje uitgegroeid tot een enorm festival dat tevens jaarlijks in recreatiegebied Spaarnwoude plaatsvindt. Ieder jaar bezoeken ongeveer 35.000 techno liefhebbers het spectaculaire Awakenings.

Locatie

Awakenings wordt jaarlijks georganiseerd in recreatiegebied Spaarnwoude, genoemd naar het gelijknamige dorp tussen Amsterdam en Haarlem, in de provincie Noord-Holland. Het gebied is goed met eigen vervoer te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Programma / activiteiten

Het technofestival Awakenings zorgt ieder jaar weer voor verrassingen. De beste in technostijl elektronische muziek wordt naar het event gehaald. Acts uit binnen- en buitenland laten op verschillende podia, in meerdere area’s hun muziekstijl horen. Daarnaast is er een sublieme lichtshow, een spectaculaire lasershow, diverse standjes en een knalvuurwerk als afsluiter van de dag.

Het festival is voor technoliefhebbers een echt walhalla. Elk jaar weer treden er grote namen op en weer of geen weer, de sfeer is altijd super te noemen tussen de deinende, feestende mensenmassa. Behalve het jaarlijks terugkerend grootste techno event van Nederland, zijn er tevens maandelijks diverse Awakenings feestjes in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Stats & tags


Spaarndam, Noord-Holland, Nederland
Evenementen, Juni

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling