Introductie

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij is gelegen in het historische hart van Medemblik. Wie het museum binnen loopt proeft de sferen van de bakkers van vroeger. Bezoekers krijgen te zien hoe de bakkers van vroeger hun waren maakten en verkochten. Oude ambachten worden gedemonstreerd, maar ook hedendaagse demonstraties van onder andere chocolade en marsepein vinden hier plaats. Bezoekers worden niet alleen verrast met de dingen die zij kunnen zien, maar ook de neus en de mond worden goed getrakteerd. Niet voor niets draagt Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij dan ook de naam van Lekkerste museum van Nederland!

Ga naar de website van Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Historie en populariteit

In 1985 hield het Echtpaar Spil een tentoonstelling over het bakkersvak. Deze tentoonstelling vond plaats in het station van Medemblik en duurde twee maanden. Doordat de expositie enorm veel bezoekers trok, ontstond het plan een bakkerijmuseum te beginnen. Een jaar later was het dan zover en werden de deuren van het Bakkerijmuseum geopend in het pand van de voormalige slager Van Doorn. Omdat het museum jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers trok, werd het pand al snel te klein en in 1988 verhuisden zij dan ook naar de huidige locatie. Na een grondige verbouwing gingen op 4 februari 1989 de deuren voor publiek open. In 2000 kreeg het museum een officiële museum registratie. Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij mag jaarlijks rond de 50.000 bezoekers verwelkomen.

Locatie

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij is gelegen in het historische centrum van Medemblik in de provincie Noord Holland. Het museum is prima te bereiken met de auto, alsook met de snelbus.

Programma / activiteiten

Bakkerijkmuseum De Oude Bakkerij wordt op een levendige wijze gepresenteerd. Naast de doorlopende demonstraties, de geur van verse koek en de gastvrijheid, zijn er volop activiteiten voor jong en oud. Zo kan men zelf banket en brood bakken, koeken versieren en chocoladeschilderijen maken. De machines, attributen en hulpmiddelen in de bakkerij tonen hoe de bakkers vroeger hun producten maakten. Arbeidsintensieve suikerkunstwerken zijn hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast beschikt het museum over een serre waar bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie of thee met een koek, uiteraard vers gebakken. Er is zodoende voor jong en oud van alles te zien, te ruiken en te proeven in Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.

Stats & tags


Medemblik, Noord-Holland, Nederland
Ambachtsmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling