Introductie

Beatstad Festival is een laagdrempelig festival met een kwalitatief hoogstaand programma aanbod. Het evenement is vandaag de dag uitgegroeid tot een groot en volwaardig event dat een plekje heeft weten te bereiken in de landelijk top 5 van Nederlandse festivals. Er is ruimte voor zowel plaatselijk en regionaal talent als voor aankomend talent en bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Het evenement zet zich ieder jaar voor een goed doel in. Per verkocht ticket wordt een deel aan een goed doel gedoneerd en bovendien biedt het Beatstad festival voor dit goede doel een platform voor publiciteit en promotie.

Ga naar de website van Beatstad

Historie en populariteit

Beatstad festival is als een Haagse feestje in 2005 begonnen. Optredens van Kane, Di-Rect en de Golden Earing zorgden voor een gezellig festijn voor de inwoners uit Den Haag. Het event werd zo goed ontvangen, dat werd besloten het openluchtconcert op het Malieveld jaarlijks terug te laten keren. Sinds 2007 presenteert het feestje zich eveneens als nationaal festival en treden er naast bands uit de omgeving Den Haag, tevens bekende artiesten uit binnen- en buitenland op. Het evenement werd toen eveneens voor gasten uit andere delen van Nederland toegankelijk. Beatstad festival mag jaarlijks rekenen op circa 35.000 tot 40.000 bezoekers.

Locatie

Beatstad Festival wordt jaarlijks georganiseerd op het Malieveld in Den Haag, een stad in de provincie Zuid-Holland. De locatie is goed met eigen vervoer bereikbaar en parkeren kan in de nabijgelegen betaalde parkeergarages. Ook met het openbaar vervoer is Den Haag uitstekend te bereiken. Het Malieveld is op loopafstand van het Centraal Station gelegen.

Programma / activiteiten

Het openluchtconcert Beatstad Festival is een groot en professioneel festival. Richtte het feestje zich in eerste instantie hoofdzakelijk op muziek uit Den Haag en omgeving, vandaag de dag treden er zowel nationale als internationale artiesten op tijdens het evenement. Pink, Van Velzen, Racoon, Within Temptation, Live, Alain Clark, Caro Emerald en Anouk zijn slechts enkele grote namen die al eens op het podium hebben gestaan.

Gedurende één dag in het jaar viert de Zuid-Hollandse stad Den Haag het ultieme zomerfeest. Het Haagse Malieveld wordt dan omgetoverd tot een volwaardig festivalterrein waar jong en oud kan genieten op de klanken van grote internationale acts en sterren van eigen bodem. Beatstad Festival is nog een relatief jong evenement, maar zeker the place to be voor alle festivalliefhebbers.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, Juli

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling