Introductie

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is gelegen te midden van het natuurontwikkelingsgebied Fort Sint Andries, daar waar de Maas en Waal elkaar naderen. Het bezoekerscentrum is een bron van inspiratie en informatie voor liefhebbers van het Rivierengebied. Bezoekers kunnen op eigen houtje het gebied verkennen, maar kunnen ook onder leiding van een gids alles te weten komen over het verleden, heden en de toekomst van het gebied. Kinderen worden geprikkeld en komen op leerzame en avontuurlijke wijze met natuur en milieu in aanraking. Het Bezoekerscentrum is een boeiende plek voor bezoekers van alle leeftijden.

Ga naar de website van Bezoekerscentrum de Grote Rivieren

Historie en populariteit

De eerste vermelding van de Heerewaarden was rond het jaar 1000. De Waal en de Maas waren destijds rijk aan zalm en Paling. Vroeger leefden hier tevens de Moasmeerminnen. Zij verleidden de vissers al zingend op een rots, zodat deze te pletter sloegen met hun schepen. Enkele straatnamen in het dorp herinneren nog aan deze tijden. De geschiedenis van de visserij wordt verteld in het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Tevens ligt hier het schip, een oude palingschokker die in vroegere tijden werd gebruikt voor het vissen. Het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren trekt jaarlijks veel natuurliefhebbers, dagjesmensen en leerlingen van scholen.

Locatie

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is gelegen nabij het dorp Heerewaarden, gemeente Maasdriel in de provincie Gelderland. Goed bereikbaar met eigen vervoer.

Programma / activiteiten

Het Bezoekerscentrum is geopend van april tot en met oktober.

Er is veel te zien en te beleven in het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Er worden rondleidingen verzorgd, waarbij men kan kiezen uit het brengen van een bezoek aan het riviermuseum, de steenovens of Fort Sint Andries. Daarnaast kan men deelnemen aan natuurwandelingen of een rondje Heerewaarden. Het centrum biedt tevens de mogelijkheid voor het nuttigen van een lunch of een warm/koud buffet.

Kinderen kunnen in het bezoekerscentrum hun verjaardag vieren en kiezen uit een spannende speurtocht, kabouterfeest, fortfeest of een knutselfestijn. Voor scholen is er veel lesmateriaal beschikbaar en bovendien kunnen leerlingen lessen volgen bij het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren.

Stats & tags


Heerewaarden, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling