Introductie

De Biesbosch is misschien wel een van Nederlands meest bekende Nationale Parken. Het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa kent een enorme diversiteit aan flora en fauna en is daarom een zeer populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Maar niet alleen natuurliefhebbers worden aangetrokken door de wilgenvloedbossen, de bevers, de vele vogelsoorten en wat al niet meer. Ook liefhebbers van de watersport weten de Biesbosch te waarderen. Maar wat is de Biesbosch nu precies en hoe is dit unieke waterlandschap in de loop der eeuwen ontstaan. Op deze en op vele andere vragen krijg je antwoord in het Biesbosch Museum Werkendam.

Ga naar de website van Biesbosch Museum

Historie en populariteit

Sinds 1994 heeft de Biesbosch de status Nationaal Park. Tegelijk met het verlenen van die status opende ook het Biesbosch Museum Werkendam zijn deuren. Waarmee bezoekers van dit unieke waterlandschap niet alleen konden genieten van de pracht en praal van het gebied, maar ook tegelijk alles te weten konden komen over het ontstaan ervan, de ambachten die hier in het verleden gepraktiseerd werden, de rol van de Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog, de eendenkooien en de visserij en de griend- en rietcultuur.

Locatie

Het Bieschbosch Museum Werkendam is een mooie aanvulling op een bezoek aan het Nationaal Park zelf. Het museum zelf ligt overigens niet in Werkendam, maar twaalf kilometer ten westen van het Brabantse plaatsje, midden in de Brabantse Biesbsoch, dat samen met de Sliedrechtse Biesbosch en de Dordtse Biesbosch het Nationaal Park de Biesbosch vormt. Vanuit het museum kun je een tocht maken met een fluisterboot, reserveren is echter aan te raden. Daarnaast leent Nationaal Park de Biesbosch zich voor een breed scala aan activiteiten zoals wandelen, kanoën, fietsen, vissen, vogelen, paardrijden en zwemmen.

Programma / activiteiten

Biesbosch Museum Werkendam biedt meer dan museumbezoek alleen. Zo is het mogelijk diverse arrangementen te bezoeken, waarbij museumbezoek slechts een onderdeel is van een bijzonder programma dat zich uiteraard op de Biesbosch afspeelt. Boerengolf en Melk-Drive zijn twee voorbeelden. Op de website vind je meer informatie over arrangementen, activiteiten en andere zaken.

Stats & tags


Werkendam, Noord-Brabant, Nederland
Musea, Natuurmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling