Introductie

De prijzenkast van de Brabantse patissier Robèrt van Beckhoven puilt uit. Vanaf het moment dat hij in 1980 zijn eerste titel als jeugdkampioen van Nederland binnen wist te halen tot aan nu heeft hij vele nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. Mede vanwege zijn ruime ervaring, zijn enorme passie en zijn oog voor detail is de patissier een veelgevraagd jurylid en werkt hij samen met gerenommeerde collega’s waaronder de bekende tv-kok Rudolph van Veen. Of moeten we zeggen dat Rudolph samen met Robèrt mag werken. Hoe dan ook, de passie die Robèrt voor zijn vak heeft, deelt hij graag met de wereld. En daarom organiseert hij ook workshops. En wie wil dat nu niet, een workshop patisserie van de meester zelf. Na zo’n workshop wordt zelfs een eenvoudige appeltaart een culinaire traktatie die zijn weerga niet kent. Overigens kun je bij Bij Robèrt ook terecht voor andere culinaire workshops. Want hoewel de het metier van de patissier bij de patisserie ligt, beschikt Robèrt over een uitgebreid netwerk van talloze top-chefs die je graag de fijne kneepjes van het vak willen bijbrengen.

Ga naar de website van Bij Robèrt

Historie en populariteit

Robèrt weet al op jonge leeftijd wat hij wil. En als hij in 1980 zijn eerste prijs op het gebied van patisserie in de wacht sleept is het hek van de dam. Inmiddels heeft zijn carrière diverse wendingen genomen, maar de kunst van het banketbakken heeft altijd een centrale rol gespeeld. En inmiddels heeft al een groot aantal mensen tijdens een workshop geleerd hoe deze kunstvorm ook thuis toe te passen.

Locatie

Het Brabantse Oisterwijk is de plek waar Robèrt zich heeft gevestigd. En hoewel Robèrt, en dan vooral zijn ambachtelijke uitspattingen, ontegenzeggelijk een van de hoogtepunten is van dit Brabantse dorp, mag natuurgebied de Oisterwijkse Vennen er ook wel zijn. Een heerlijke wandeling door dit prachtige natuurgebied is vervolgens weer prima te combineren met een bezoek aan Tilburg, de zesde stad van Nederland. Tilburg kent een divers cultureel aanbod. Een bekend museum is het Museum Pont, dat zich richt op moderne en hedendaagse kunst. Eveneens hedendaagse kunst, maar dan op het gebied van textiel vind je in het Textielmuseum. Overigens ligt het accent hier niet alleen op het heden, het verleden speelt hier eveneens een belangrijke rol. Aan de hand van historische, nog werkende machines laat men hier zien hoe dekens worden gemaakt van ruw wol. Daarnaast staan er in Tilburg diverse architectonisch hoogwaardige gebouwen, zoals Het Kunstkluster, woontoren Westpoint en het Interpolisgebouw met tuin.

Programma / activiteiten

Naast workshops voor groepen geeft Robèrt ook meerdaagse cursussen. Nieuwsgierig naar wat jij kunt leren van Robèrt, neem dan snel een kijkje op zijn website.

Stats & tags


Oisterwijk, Noord-Brabant, Nederland
Entertainment, Kookstudio's

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling