Introductie

Bij BillyBird is een lief vogeltje wat symbool staat voor dit park: recreatie en natuur komen hier samen. Je vindt hier een poppentheater, een overdekte kermis en speeltuin, een groot strand en nog veel meer. Ook buiten is er van alles te doen en te zien. Wat dacht je van een spannende rit in de klimaatneutrale achtbaan! In het stiltegebied van Park Hemelrijk kun je vogels spotten vanuit de observatiehut, of een kijkje nemen bij de oeverzwaluwwand.

Ga naar de website van BillyBird Park Hemelrijk

Historie en populariteit

In 1986 opende het park onder de naam Hemelrijk. Het was niet meer dan een strand bij een voormalige zandafgraving met een cafetaria erbij. Het eerste jaar kwamen er 60.000 bezoekers. Inmiddels komt het bezoekersaantal uit rond de 300.000. Geleidelijk kwamen er steeds meer attracties bij: de speeltuin, het poppentheater en de overdekte kinderkermis. Een van de laatste aanwinsten is de klimaatneutrale achtbaan. Bezoekers wekken zelf stroom op: er staan crosstrainers klaar die je inspanningen omzetten in stroom.

Locatie

BillyBird Park Hemelrijk ligt in het Brabantse Volkel, tussen Nijmegen en Den Bosch in. Huisdieren zijn niet toegestaan, SOHO-hulphonden wel.

Programma / activiteiten

Het strand van Park Hemelrijk leent zich bij uitstek voor een tocht per waterfiets, zonnen, een terrasje pakken of het water in plonzen vanaf de watertrampolines. Er is een afgezet gedeelte: het kinderbad voor de kleinste bezoekers. Naast al het waterplezier zijn er diverse buitenattracties, zoals de klimrots Hemelaya of de Outback Challenge: kracht- en behendigheidsspellen voor volwassenen en oudere kinderen. Op verschillende plekken kun je terecht voor een hapje en een drankje. Je mag dit ook zelf meenemen en nuttigen (behalve alcoholische dranken). Hemelrijk dompelt zich af en toe in een andere sfeer. Zo zijn er evenementen als de Nieuwjaarsduik, de circusweek en de Nacht van de Nacht. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes of familiefeesten.

Stats & tags


Volkel, Noord-Brabant, Nederland
Overdekte Speeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling