Introductie

De Blije Dries in Wijchen is een prachtige speeltuin, waar kinderen zich, samen met mascotte Blije Dries, uitstekend kunnen vermaken op de vele speeltoestellen, waarvan de nieuwste wel 4 meter hoog is. Daarnaast vindt men in speeltuin De Blije Dries een midgetgolfbaan, een skelterbaan en zelfs een zwembad. Er kan een hapje gegeten worden bij snackbar De Blije Smulhoek. Tijdens “t Blije Uurtje” kunnen bezoekers met een flinke korting de speeltuin betreden. De Blije Dries heeft voldoende ingrediënten voor een vrolijk dagje uit.

Ga naar de website van Blije Dries

Historie en populariteit

De speeltuin de Blije Dries is als Stichting Katholieke Speeltuin op 22 maart 1963 opgericht. De speeltuin moest voor de Wijchense bewoners een laagdrempelige recreatievoorziening worden en had als doel programma’s en activiteiten voor de jeugd te organiseren, waarbij eveneens hun eigen creativiteit en fantasie werd gestimuleerd. Dat dit is gelukt, blijkt wel uit het feit dat De Blije Dries in april 2011 al voor het 48e seizoen de poorten voor publiek opende.

Locatie

Ieder jaar wordt er hard gewerkt aan de speeltuin om de kinderen steeds weer iets nieuws te kunnen bieden. De speeltuin is enorm populair in een groot deel van de regio. Veel gezinnen hebben dan ook een gezinspas, zodat ze onbeperkt kunnen genieten van De Blije Dries.

Programma / activiteiten

Speeltuin De Blije Dries is gelegen in een mooi stukje natuurgebied met kleine zandduinen, aan de oostrand van het plaatsje Wijchen, in de provincie Gelderland, ten westen van Nijmegen. De speeltuin is zeer goed bereikbaar per auto en bus en er is voldoende parkeergelegenheid bij de speeltuin.

Naast de vele speeltoestellen, organiseert De Blije Dries sinds een aantal jaar op iedere eerste zaterdag van de maand verschillende leuke activiteiten. Blije Dries biedt iedere keer weer een ander programma, zoals het aaien en knuffelen van dieren op de kinderboerderij, een ouderwetse poppenkast of ezeltje rijden. Op Blije Moederdag en Blije Vaderdag worden de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s verwend met een gratis kop koffie.

Als Blije Dries op avontuur gaat, mogen de kinderen mee. Ze kunnen dan meedoen met de Bananenestafette, Apen Klimmen of Liaan Slingeren. Voor kinderfeestjes en schoolreisjes is De Blije Dries eveneens een uitstekende locatie. Er kan gekozen worden uit diverse arrangementen, waaronder De Blije Dries Reuzen- Heksen- of Kabouterarrangementen.

Stats & tags


Wijchen, Gelderland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling