Introductie

Het Bloemencorso Aalsmeer is al meer dan zestig jaar lang een fleurige traditie in Aalsmeer. Met een kleine onderbreking van circa 4 jaar, is de optocht weer helemaal terug van weggeweest. Tijdens dit evenement rijdt een bonte stoet met de meest prachtige praalwagens door de straten. Ieder jaar wordt er een speciaal thema bedacht. De deelnemers bekleden en versieren hun wagens met allerlei schitterende bloemen en maken hiervan één groot kunstwerk. Aan het Bloemencorso Aalsmeer kunnen zowel particulieren als bedrijven meedoen.

Ga naar de website van Bloemencorso Aalsmeer

Historie en populariteit

Het Bloemencorso Aalsmeer is ooit als eerbetoon aan Koningin Juliana begonnen, net na haar huldiging. Na 60 kleurrijke jaren viel het doek, omdat de hoofdsponsor de geldkraan helaas moest dichtdraaien. Onder de bewoners is het evenement altijd blijven leven. Na een aantal jaren van stilte wilde Buro Aalsmeer, een organisatie en evenementenbureau, deze nostalgie graag weer laten herleven. De Stichting Het Aalsmeers Bloemencorso werd in het leven te roepen en in 2011 organiseerde de Stichting opnieuw een prachtig Bloemencorso met mooi verzorgde praalwagens. Het corso trekt veel publiek langs de straten en werd ook dit keer zeer enthousiast ontvangen. Dat was een uitstekende stimulans om het corso weer jaarlijks te laten plaatsvinden.

Locatie

Het Bloemencorso Aalsmeer wordt gehouden in de Noord-Hollandse plaats Aalsmeer. Ieder jaar wordt er een andere route uitgestippeld die de praalwagens zullen volgen. Aalsmeer is goed bereikbaar per openbaar vervoer en door heel de gemeente heen is voldoende parkeergelegenheid te vinden.

Programma / activiteiten

Aan het Bloemencorso Aalsmeer gaat heel wat voorbereiding vooraf. Buro Aalsmeer zorgt voor het gehele voortraject. De Stichting Aalsmeers Bloemencorso verzorgt de praalwagens en de bloemen. De stoet van wagens, die ieder jaar worden versierd volgens een bepaald thema, trekt door de straten van Aalsmeer. De route wordt vooraf aangegeven voor publiek. Langs het hele traject kunnen bezoekers genieten van de pracht en praal van de wagens.

Voor kinderen zijn er allerlei leuke attracties. Een dag na het corso heeft het publiek de unieke kans om op locatie de wagens nog eens rustig van dichtbij te bekijken. Voor veel bezoekers geeft het corso een gevoel van nostalgie. Vanwege de enorme populariteit wordt getracht het Bloemencorso Aalsmeer ieder jaar terug te laten komen.

Stats & tags


Aalsmeer, Noord-Holland, Nederland
Evenementen, September

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling