Introductie

Het Bloemencorso Zundert is al jaren een begrip bij de inwoners. Het is van Nederland het grootste Dahliacorso en ter wereld het op één na grootste bloemencorso. Ieder jaar opnieuw vindt de strijd plaats tussen de twintig buurtschappen om wie de mooiste corsowagen heeft gebouwd. Tijdens de optocht op de eerste zondag in september kunnen inwoners en bezoekers genieten van alle pracht en praal en het resultaat van het harde zwoegen van de maanden die eraan vooraf gegaan zijn. Bloemencorso Zundert is een kleurrijke en fleurige belevenis voor jong en oud.

Ga naar de website van Bloemencorso Zundert

Historie en populariteit

Het Bloemencorso Zundert is ter ere van de verjaardag van Koningin Wilhelmina in 1936 begonnen. Toen als optocht met kleine wagentjes en versierde fietsen. Het is een niet-commerciële festiviteit, want de organisatie van het hele evenement, de bouw van de indrukwekkende praalwagens en zelfs het kweken van de bloemen die voor de wagens gebruikt worden, is volledig in handen van vrijwilligers. Jaarlijks trekt deze stoet vele bezoekers uit alle windstreken naar Zundert die gewillig de sterke verhalen over het Bloemencorso Zundert aanhoren.

Locatie

Het Bloemencorso Zundert trekt ieder jaar door Zundert, een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De plaats is uitstekend bereikbaar per bus. Er is bovendien voldoende parkeergelegenheid te vinden voor bezoekers die met eigen vervoer komen. Al dienen zij wel in het centrum rekening te houden met parkeerschijfzones.

Programma / activiteiten

Veel inwoners van Zundert leven voor het Bloemencorso. Tijdens de zomermaanden wordt er al gewerkt aan de kweek van de bloemen en de bouw van de praalwagens. Duizenden vrijwilligers werken hieraan mee. Ontwerpers, bouwers, kwekers en natuurlijk wordt er voor de nodige hapjes en drankjes gezorgd. In grote tenten bouwt elk buurtschap aan zijn wagen en het laatste weekend voor de corso van start gaat, worden de bloemen aangebracht.

De prachtige en indrukwekkende corsostoet trekt door Zundert op de eerste zondag van september. Dit is voor toeschouwers een feestdag, maar voor de deelnemers vooral een spannende dag. Nog tijdens het rijden van de route wordt de winnaar bekend gemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats. De winnende wagen stapt uit de stoet en wordt geplaatst op de Markt, waar de hoofdtribune staat. Hier kunnen bezoekers de wagen van dichtbij bewonderen. Voor de deelnemers begint het Zundertse Jubelfeest en kunnen alle spanningen losgelaten worden. Vol trots vieren de deelnemers van het Bloemencorso Zundert hun overwinning, terwijl diverse dweilbandjes zorgen voor muziek.

Stats & tags


Zundert, Noord-Brabant, Nederland
Evenementen, September

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling