Introductie

De Rode Kruis Bloesemtocht vindt jaarlijks in april in de Betuwe plaats en is in Nederland het grootste eendaagse wandelevenement. Het doel van de wandeltocht is om voor het Rode Kruis geld in te zamelen. De tocht voert wandelaars langs bloeiende fruitbomen, smalle weggetjes en langs prachtige bloesembomen. De Koninklijke Landmacht zorgt op verschillende plaatsen voor de bruggenbouw, zodat wandelaars de rivier de Linge over kunnen steken en bovendien leggen zij matten op drassige plekken. Wandelaars kunnen uit vier wandelafstanden kiezen en voor nordic walkers zijn er eveneens vier routes om uit te kiezen. Tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht draagt de plaatselijke horeca haar steentje bij en zorgen dweilbandjes, dj’s en orkesten voor muzikaal vertier.

Ga naar de website van Bloesemtocht

Historie en populariteit

De Rode Kruis Bloesemtocht vond voor de eerste keer plaats in 1992. De wandeltocht stond geheel in het teken van het Rode Kruis. Het werd een groot succes en inmiddels is het wandelfestijn uitgegroeid tot het grootste eendaagse wandelevenement van Nederland waar jaarlijks ruim 30.000 wandelliefhebbers uit diverse wandelafstanden kunnen kiezen. Ook catering, orkesten, talrijke vrijwilligers en de Landmacht dragen jaarlijks hun steentje bij.

Locatie

De Rode Kruis Bloesemtocht is een wandelfestijn in de Betuwe, provincie Gelderland. Het startterrein zijn de veilinghallen van de Koninklijke Fruitmasters Groep. Deze grenzen aan het NS Station Geldermalsen, waardoor de locatie uitstekend met het openbaar vervoer is te bereiken. Bovendien worden er die dag door de NS extra treinen ingezet op bepaalde trajecten. Wie met eigen vervoer komt, kan parkeren op de speciaal ingericht parkeerweilanden.

Programma / activiteiten

De Rode Kruis Bloesemtocht voert wandelaars over terreinen en plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke Landmacht die tijdelijke bruggen plaatsen over de rivier de Linge. Wandelaars lopen langs fruitbomen, door dorpjes, over smalle paadjes met prachtige bloesembomen en kunnen kiezen uit verschillende wandelafstanden, waaronder 8, 15, 25 en 40 kilometer. Nordic Walkers worden via andere afstanden en routes geleid. Omdat er tevens korte afstanden te bewandelen zijn, is het evenement ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Langs de route en op vrijwel alle rustposten brengen muziekkorpsen, dj’s, koren en andere popformaties gezellige muziekklanken ten gehore en kunnen wandelaars voor een hapje en een drankje terecht bij de verschillende horecagelegenheden. De start- en finish is in de veilinghallen van de Koninklijke Fruitmasters Groep. Na afloop van de Rode Kruis Bloesemtocht ontvangt iedere wandelaar een medaille of pin. Alle opbrengsten komen ten goede aan het Rode Kruis.

Stats & tags


Geldermalsen, Gelderland, Nederland
April, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling