Introductie

Het Blote Voeten Pad in Opende biedt een geweldige ervaring, waarbij iedereen op blote voeten de prachtige natuur met prikkelende zintuigen kan beleven. Het Blote Voeten Pad is een unieke ervaring, waarbij alle zintuigen optimaal gebruikt worden, want er is zoveel te zien, te ruiken, te horen en natuurlijk te voelen. Onderweg kunnen er allerlei avonturen beleefd worden, maar welke dat zijn, blijft nog even een verrassing. Bezoekers van het Blote Voeten Pad zullen dat namelijk zelf gaan beleven op het vier kilometer lange pad.

Ga naar de website van Blote Voeten Pad

Historie en populariteit

Nico Boele is de aangever geweest voor het bedenken van een concept om in het Westerkwartier een bijzondere activiteit te ontwikkelen. In samenwerking met het Plaatselijk Belang Opende en de Plattelandscirkel, en met behulp van Buro Kloeg is het Blote Voeten Pad uiteindelijk tot stand gekomen. Buro Kloeg heeft met medewerking van twee houtverwerkingsbedrijven objecten gerealiseerd, waar bezoekers tijdens de wandeling over het Blote Voeten Pad mee in aanraking zullen komen. Het Blote Voeten Pad is geschikt voor jong en oud en jaarlijks worden er dan ook heel wat stapjes over dit pad gezet.

Locatie

Het Blote Voeten Pad bevindt zich in een schitterend landschap net boven het dorpje Opende in de provincie Groningen, maar voert langs de grens met Friesland. Het startpunt van het Blote Voeten Pad is gelegen aan de Kale Weg en goed met de auto te bereiken. Wie met de bus komt dient vanaf de halte aan de Sjallemastraat eerst nog ongeveer 20 minuten te lopen.

Programma / activiteiten

Er is geen ander programma dan slechts het volgen van het Blote Voeten Pad, maar er zijn onderweg wel leuke activiteiten beschikbaar. Zo kunnen bezoekers de blote voetendans uitvoeren en kan iedereen onderweg even bijkomen door plaats te nemen in een hangmat. Het is een avonturenpad, waar bezoekers na elke bocht weer in spanning afwachten wat de volgende verrassing zal zijn. Op een eilandje springen van steen tot steen, de benen op de bungelbank laten wapperen of over een touwbrug lopen? Het is een ware belevenis, waar kinderen echt kind kunnen zijn en volwassenen ook.

Daarnaast leent een uitstapje naar het Blote Voeten Pad zich ook uitermate goed voor onder meer een familiedag, een vriendinnendag, een kinderfeestje of een bruidsreportage. Zelfs als trouwlocatie is deze plek zeer geschikt.

Stats & tags


Opende, Groningen, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling