Introductie

Dieren kijken en aaien of heerlijk met zijn allen een tochtje maken in de huifkar. Het kan allemaal bij boerderij de Huif in Lelystad. Voor wie eens echt lekker wil genieten van de prachtige fauna in al zijn facetten is boerderij de Huif een ideale plek. Op de boerderij is tevens een stichting actief. Stichting ‘de Verborgen Bron’ is opgericht ter bevordering van de relatie tussen mens, natuur en milieu.

Ga naar de website van Boerderij De Huif

Historie en populariteit

De Verborgen Bron is in 1992 opgericht. Vele professionele en vrijwillige handen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de educatieve boerderij. Een schot in de roos en duidelijk voorzienend in een behoefte. Want alleen in het afgelopen seizoen wisten al 2300 scholieren uit leerlingen de weg naar boerderij de Huif te vinden om hier in de praktijk biologielessen te volgen.

Locatie

Boerderijf de Huif is uniek gelegen, te midden van natuur en water in Lelystad. Naast een boerderij met diverse dieren waaronder koeien, varkens, paarden, ezels, kippen, konijnen en lammetjes, is er ook een forellenvisvijver. In de forellenvisvijver kan iedereen vissen op forel, zalmforel of steur. Samen met een bezoekje aan de boerderij vormt een bezoekje aan de forellenvisvijver een heerlijk dagje uit. Een dagje uit dat desgewenst met tal van arrangementen uit te breiden is.

Programma / activiteiten

Op boerderij de Huif kunnen kinderen prima terecht voor het vieren van hun verjaardag. Een spannend huifkarfeestje is hier een mooi voorbeeld van. De huifkar gaat dwars door het donkere bos heen en onderweg wordt er gestopt voor een lekkere picknick. Daar kan de jarige samen met vriendjes en vriendinnetjes het paard borstelen. En ook is er spelmateriaal in de huifkar aanwezig waar kinderen zich prima mee kunnen vermaken. Maar ook een creafeestje, waar kinderen zich met behulp van seizoensgebonden materialen creatief kunnen uitleven, behoort tot de mogelijkheden. Een heerlijk plekje dus voor diverse activiteiten.

Stats & tags


Lelystad, Flevoland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling