Introductie

Boerderij ’t Geertje is een gevarieerde biologische veehouderij waar bezoekers het vroegere boederijleven op een bijzondere manier kunnen herbeleven. Zo komt men hier onder meer legkippen, loslopende kippen, melkgeiten- en koeien, varkens en paarden tegen. In de boerderijwinkel kunnen bezoekers zuivelproducten aanschaffen die worden gemaakt van de melk van eigen geiten en koeien. In het restaurant kan men genieten van een hapje en een drankje en daarnaast kunnen bezoeker vanuit Boerderij ’t Geertje boten, kano’s en fietsen huren voor een tochtje in de omgeving.

Ga naar de website van Boerderij ‘t Geertje

Historie en populariteit

De start van Boerderij ’t Geertje was in 1948 toen Hein en Mien van Rijn hier hun intrek namen. Er kwamen naast de 11 koeien, de 10 kippen en 2 zeugen ook al snel 10 kinderen. In die tijd verhuurden zij eveneens roeiboten, waar zelfs koningin Beatrix in haar studententijd een keer gebruik van heeft gemaakt. Het tegenwoordige restaurant werd in 1963 als koeienstal gebouwd en in 1982 nam zoon Wim, de oudste van de 10 kinderen samen met zijn vrouw Ada de boerderij over en kreeg het de naam ’t Geertje. De boerderij is bijzonder populair bij mensen van alle leeftijden.

Locatie

Boerderij ’t Geertje is gelegen in het Groene Hart van de Randstad, in de plaats Zoeterwoude, provincie Zuid Holland. De boerderij is met de auto goed te bereiken en parkeren is gratis. Bussen rijden vanaf de grotere steden Leiden, Katwijk en Zoetermeer. De dichtstbijzijnde halte ligt op circa 20 minuten loopafstand van Boerderij ’t Geertje.

Programma / activiteiten

De dieren van Boerderij ’t Geertje zijn op zich al een activiteit, want stallen en schuren staan altijd open voor bezoekers. Men proeft hier de boerderijsfeer van vroeger. Vanwege de grote ruimte om de boerderij, leent deze plek zich eveneens prima voor recreatieve en educatieve activiteiten rondom het boerenleven. Kinderen kunnen hier onder meer leren waar de melk vandaan komt en groepen kunnen bijvoorbeeld heerlijk ontspannen door een potje te gaan boerengolven of er per fiets, boot of kano op uit te trekken. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven en kan men zelf een kaasje maken.

Boerderij ’t Geertje biedt eveneens overnachtingsmogelijkheden. Een klein trekkersveldje biedt plek aan tentjes, zodat men een paar dagen het boerenleven op Boerderij ‘t Geertje kan ruiken, ervaren en proeven.

Stats & tags


Zoeterwoude, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling