Introductie

Boerderijmuseum De Lebbenbrugge is een uniek erfgoed, gelegen in Borculo. Het historische gebouw heeft dienst gedaan als herberg, tolboerderij en boerenhuis en geeft bezoekers een kijkje in het boerenleven van de 20e eeuw. Dit wordt vooral getoond door middel van verschillende exposities, maar ook door middel van de schuur, het weefgetouw, de boomgaard en de vruchtbomen.

Ga naar de website van Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Historie en populariteit

De bijzondere Saksische boerderij De Lebbenbrugge werd in 1931 aangekocht door de meester H.W. Heuvelstichting. De boerderij diende destijds als jachthuis, herberg en tolhuis. Het achterhuis dateert uit circa 1400 en het voorgebouwde dwarshuis is rond 1550 in middeleeuwse stijl gebouwd. Het doel van de koop van deze boerderij was het bedrijf en het leven van de boerenbevolking, zoals deze was in het begin van 20e eeuw, in stand te houden, zodat het nageslacht zich hiervan een voorstelling kan maken. In 1934 werd de boerderij als museum geopend. Door de jaren heen is er veel bijgekomen en gerestaureerd aan de boerderij, dit om het museum voor het publiek toegankelijk te houden.

Locatie

Boerderijmuseum De Lebbenbrugge mag jaarlijks vele bezoekers verwelkomen. Een uitstapje naar dit boerderijmuseum is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen, volwassenen, ouderen, bruidsparen en groepen, ze zijn hier allemaal welkom.

Programma / activiteiten

Boerderijmuseum De Lebbenbrugge is gelegen in het plaatsje Borculo, gemeente Berkelland, streek Achterhoek in de provincie Gelderland. Het museum is goed te bereiken vanuit alle delen van het land.

Het boerenleven van begin twintigste eeuw, dat is wat Boerderijmuseum De Lebbenbrugge de bezoeker wil laten zien. Met onder meer teksten, foto’s, films, werkgereedschappen en andere voorwerpen krijgt men een duidelijk beeld. Zo tonen exposities onder andere hoe de boeren vroeger roggebrood maakten van roggezaad.

Wie op zoek is naar een bijzondere en unieke trouwlocatie, is eveneens bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge aan het goede adres, want het college van B & W heeft De Lebbenbrugge officieel als trouwlocatie aangewezen.

Stats & tags


Borculo, Gelderland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling