Introductie

De Atari, de Commodore en de Sega. Het zijn allemaal namen van spelcomputers en ben je voor 1980 geboren dan zal bij het lezen van deze merken je hart ongetwijfeld een beetje sneller gaan kloppen. Pong, Pac-Man, Donkey Kong en Space Invaders. Naar balletjes happen terwijl je wordt opgejaagd door vier spookjes, een elektronisch pingpongspelletje, met een plankje en balletje een muur wegslaan of een kikker veilig een drukke weg en een diepe rivier over loodsen. Niks geen state-of-the-art graphics, maar eenvoudige en overzichtelijke 2-dimensionale schermen. Heerlijk vermaak uit een schijnbaar andere wereld. Nu, ruim dertig jaar later, lijken die spelletjes wederom uit een andere wereld te komen. Met de enorme technische ontwikkelingen van de afgelopen decennia kunnen we ons nauwelijks meer voorstellen dat er ooit een tijd was waar Pong en Pac-Man modern waren. En de jongere generatie lacht ons al helemaal uit. Gelukkig is er een plek waar we de nostalgie kunnen proeven. Het Bonani Spelcomputer Museum in Epe, waar niet alleen meer dan 10.000 verschillende videospellen liggen, maar waar je ook een groot aantal van deze spellen kunt spelen!

Ga naar de website van Bonami Spelcomputer Museum

Historie en populariteit

Het Bonani Spelcomputer Museum is een idee van Naomi en John Groenewold en komt voort uit hun verzameldrang die ergens eind jaren negentig ontstond. Toen in 2002 bleek dat het stel inmiddels wel heel veel unieke consoles en games hadden verzameld werd besloten een museum op te richten.

Locatie

Het museum is gevestigd in het Waaghuis in Epe. Een mooi gebouw prachtig verscholen tussen de bomen, maar dat zal de gameliefhebber weinig doen. Want het is vooral de inhoud van het gebouw waar het om draait.

Programma / activiteiten

Er zijn diverse arrangementen te bezoeken. Centraal in ieder arrangement staat natuurlijk het spelen zelf. Wat te denken van lekker racen in de Daytona tweezitter of op de Sega Enduro Racer. Naast deze en vele andere Arcade-kasten staan er ook nog acht losse consoles opgesteld. En voor wie dierbare herinneringen heeft aan een bepaald spel op een bepaalde computer kan, indien tijdig gevraagd, altijd wat geregeld worden.

Stats & tags


Epe, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling