Introductie

Bospop is een gezellig tweedaags pop-rockfestival. Dit oergezellige festival is van kleinschalig feestje uitgegroeid tot een volwaardig muziekspektakel met artiesten en bands van internationale allure. Grote namen zoals Deep Purple, ZZ-Top, Bryan Adams, Alice Cooper, UB40 en Sting hebben allemaal al eens op de podia in Weert gestaan tijdens het event. Ondanks de bekende internationale acts en het groeiende aantal bezoekers weet het festival nog altijd zijn intieme, gezellige sfeer te behouden. Bospop heeft niet voor niets op de festivalkalender een vaste plaats verworven. Het wordt door velen als één van de meest gezellige festivals van Nederland gezien.

Ga naar de website van Bospop

Historie en populariteit

Bospop is in 1980 begonnen als een kleinschalig muziekfeest waar voornamelijk regionale amateursbands hun muziek ten gehore brachten op een eenvoudig doe het zelf podium. Vanwege het grote succes werden door de jaren heen ook steeds vaker artiesten van buitenaf uitgenodigd te komen spelen op het festival. En, vandaag de dag is het muziekfeest uitgegroeid tot een compleet professioneel pop-rockfestival waar elk jaar weer grote namen uit binnen- en buitenland optreden. Het tweedaagse Bospop trekt jaarlijks tussen de 20- en 30.000 bezoekers en dit aantal is nog altijd stijgende.

Locatie

Bospop festival wordt gehouden op het evenemententerrein in Weert, een gemeente in de provincie Limburg. De locatie is prima met zowel de eigen auto als met trein of bus te bereiken. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf het NS Station Weert op de speciaal ingezette pendelbussen stappen of kiezen voor een wandeling van circa 40 minuten. Wie met eigen vervoer komt, kan parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen.

Programma / activiteiten

Ieder jaar weer worden de beste artiesten benaderd voor Bospop. Nationale en internationale bands en beroemdheden geven hun beste optreden en laten bezoekers van minuut tot minuut genieten van hun muziek. Santana, Simple Minds, Toto, Status Quo, Joe Cocker, Iron Maiden en Golden Earring zijn slechts enkele grote sterren die hier al hebben gestaan. En elk jaar wordt het rijtje langer.

Het festival biedt goede faciliteiten tijdens het event. Zo is er een nachtcafé, voldoende sanitair, kluisjes te huur, een gezellige festivalmarkt, diverse eet en drinkgelegenheden en een camping naast het festivalterrein voor bezoekers die geen zin hebben om naar huis te gaan, na een dagje Bospoppen. Kortom, bezoekers kunnen tijdens Bospop twee dagen lang genieten van één van de meest vooruitstrevende festivals van Nederland.

Stats & tags


Weert, Limburg, Nederland
Evenementen, Juli

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling