Introductie

Echte vrijheid beleef je op het water. Lekker peddelend op een kano of in een roeiboot in alle rust genieten van de schoonheid en stilte van het schitterende natuurgebied Amelisweerd bij Utrecht. Of juist de drukte opzoeken van de levendige Utrechtse binnenstad. Voor welke optie je ook kiest, een dagje echte vrijheid op het water begint bij Botenverhuur de Rijnstroom in Utrecht.

Ga naar de website van Botenverhuur de Rijnstroom

Historie en populariteit

Al jaren komen waterliefhebbers massaal naar Botenverhuur de Rijnstroom. Niet zo verwonderlijk, want er zijn niet veel botenverhuurbedrijven die een variëteit aan bezienswaardigheden kunnen bieden als Botenverhuur de Rijnstroom.

Locatie

De locatie van het de Rijnstroom is ideaal. Wie richting westen vaart passeert het stadion van FC Utrecht, om vervolgens bij het Ledig Erf de historische binnenstad binnen te varen. Hier kan direct aangemeerd worden voor een lekker kopje koffie of een fris biertje op een van de gezelligste terrassen van de Domstad. De route kan vervolgens voortgezet worden door de prachtige grachten. Talloze Middeleeuwse grachtenpanden laten zich vanaf het water van hun mooiste kant zien. En altijd al nieuwsgierig geweest hoe de onderkant van de vele Utrechtse bruggetjes er uit zien? Huur een boot en je weet het. En natuurlijk zijn er ook in dit deel van de stad voldoende leuke terrasjes, waarvan een groot deel op de voor Utrecht zo karakteristieke werven. Wie voor zijn rust komt vaart vanaf de Rijnstroom in zuidoostelijke richting. Niet ver vanaf het startpunt ligt het prachtige natuurgebied Amelisweerd. In theehijs Rhijnauwen kun je aanmeren voor een hapje en een drankje. Even verder ligt het prachtige kasteel Rhijnauwen, dat tegenwoordig dienst doet als jeugdherberg.

Programma / activiteiten

Een onvergetelijke waterervaring is de kanotocht bij nacht die eens per maand gevaren wordt. Bij ondergaande zon lekker peddelen door de prachtig verlichte grachten en singels van Utrecht. Maar ook voor bedrijfsuitjes, schoolreisjes of kinderfeestjes heeft Botenverhuur de Rijnstroom leuke arrangementen samengesteld.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling