Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland

Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast een overzicht uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

De Collectie, 450 jaar kunst en geschiedenis
Laat je verrassen door de rijke collectie van Breda! Ontdek het middeleeuwse retabel van Niervaert en de ‘oogtegels’ uit het eerste renaissancepaleis in Noord Europa. Maak kennis met de Bredase voorgeschiedenis van Willem van Oranje. Ontmoet prominente wetenschappers, militairen, bisschoppen en ondernemers die met de stad verbonden zijn.

De tentoonstelling biedt ook een overzicht van kunst uit Breda en omgeving. Van de romantische voorstellingen van Constant Huijsmans en Petrus van Schendel tot de schilderijen die August Allebé en Max Liebermann maakten in het dorpje Dongen. Ook zie je werken van de Bredasche Kunstkring zoals Dio Rovers en Niel Steenbergen.

Tentoonstellingen
Naast een overzicht uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek. Zie voor de tijdelijke tentoonstellingen de website van het museum.

Museumavond
Iedere eerste dinsdag van de maand is het museum open tot 21.00 uur. Je kunt dan de tentoonstellingen bekijken en er zijn extra activiteiten, zoals rondleidingen, artist talks of muziek. Houd de website en Facebook pagina van het museum in de gaten voor de updates.

Stedelijk Museum Breda voor groepen en gezinnen
Wil je meer weten over de tentoonstellingen? Boek een rondleiding en laat je begeleiden door een museumdocent. Hij of zij vertelt over het museum, de tentoonstelling, de historische voorwerpen, de kunstwerken en de achtergrondverhalen. Voor gezinnen met kinderen is er de Nassauwandeling, een spannende speurtocht door het museum en het centrum van Breda.
Meer info op de site van Stedelijk Museum Breda.

Stats & tags


Breda, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur.
Iedere eerste dinsdag van de maand van 11.00 - 21.00 uur.

Projectruimte NEXT en museumcafé Lanzas zijn zonder entreeticket te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur en iedere eerste dinsdag van de maand van 11.00 - 21.00 uur.

Scholen kunnen het museum bezoeken op afspraak.

Het museum is gesloten op
Maandagen
Nieuwjaarsdag
Carnavalszondag
Eerste Paasdag
Koningsdag
Eerste Pinksterdag
Eerste Kerstdag

Het museum is open op deze feestdagen
Tweede Paasdag
Hemelvaartsdag
Tweede Pinksterdag
Tweede Kerstdag

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling