Introductie

Lang geleden kreeg Cor Grotenhuis uit het Noord-Hollandse Berkhout een oldtimer bromfiets. En met deze gulle gift was het Bromfietsmuseum geboren. Nu, jaren later, en na veel bloed, zweet en tranen is het museum een fantastische plek voor brommerliefhebbers uit heel Nederland en ver daarbuiten. Vooral Duitse brommers behoren tot de favorieten van brommerfanaat Grotenhuis. De Kreidlers, DKW’s en Zundapps nemen dan ook een prominente plek in in dit museum dat de bezoeker doet terugverlangen naar de jaren vijftig en zestig, toen de jongens de meisjes het hof probeerden te maken op hun tuffende pronkstukken.

Ga naar de website van Bromfiets Museum Berkhout

Historie en populariteit

Het begon voor Grotenhuis allemaal medio jaren negentig, toen hij als gezegd een oldtimer bromfiets aangeboden kreeg. En reeds vier jaar later, in de zomer van 2000, was het bromfietsmuseum een feit. Restauratie van de brommers doet Grotenhuis helemaal zelf. En daarbij gaat hij rigoureus te werk. Tot op het laatste boutje wordt de bromfiets uit elkaar gehaald, schoongemaakt en in de verf gezet. Versleten onderdelen worden vervangen, hetgeen natuurlijk problemen oplevert vanwege het feit dat de brommers al jaren niet meer in productie zijn.

Locatie

Een bezoek aan het Bromfietsmuseum in Berkhout is prima te combineren met een bromfietstocht door de West-Friese polder. Een ander mogelijk uitstapje is een dagje Alkmaar, dat de bezoeker een veelheid aan prachtige gebouwen, grachten, hofjes en andere historische bezienswaardigheden te bieden heeft. De accijnstoren en de Waag zijn waarschijnlijk de bekendste. De Waag en het Waagplein vormen al jaren het toneel van de wereldberoemde kaasmarkt. Jaarlijks zien ruim honderdduizend mensen de kaasdragers aan het werk. Tegenwoordig vindt de kaasmarkt elke vrijdag tussen april en september plaats. De Waag herbergt tevens het Hollands Kaasmuseum, waar alles verteld wordt over zuivel, handel in zuivel en het leven op het platteland in de streek.

Programma / activiteiten

Vaste openingstijden kent het Bromfietsmuseum niet. Wie op de bonnefooi langs gaat en het uithangbord niet buiten ziet hangen, heeft pech. Daarom is het raadzaam vooraf te bellen voor een afspraak.

Stats & tags


Berkhout, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling