Introductie

Het Bunkermuseum in Zoutelande vertelt de verhalen van de Duitse soldaten die hier soms maanden achtereen verbleven om de Atlantikwall te verdedigen. Het leven in een bunker wordt hier zoveel mogelijk geprobeerd na te bootsen. Zo is de bunker volledig ingericht met onder andere communicatieapparatuur, wapens en andere uitrustingsstukken. Ieder jaar wordt er bovendien aandacht geschonken aan een wisselend thema. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het Bunkermuseum, deelnemen aan een battlefield tour of een bezoek aan de verschillende bunkers met elkaar combineren.

Ga naar de website van Bunkermuseum

Historie en populariteit

Stichting Bunkerbehoud heeft een aantal bunkers ingericht, waarin aandacht wordt besteed aan de oorlogs- en bevrijdingstijd en waarin de Atlantikwall, een verdedigingslinie centraal staat. Deze verdedigingslinie is tussen 1942 en 1944 aangelegd en loopt van de kust in Noorwegen tot aan de Frans-Spaanse grens. Dankzij de bouw van versperringen en bunkers werd een geallieerde aanval op de kust voorkomen. Het Bunkermuseum geeft een goed kijkje in het verleden en wordt jaarlijks bezocht door veel belangstellenden uit binnen-en buitenland.

Locatie

Het Bunkermuseum is gelegen in het dorp Zoutelande in de gemeente Veere, op het voormalige eiland Walcheren in de provincie Zeeland. Het museum is prima bereikbaar met eigen vervoer. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf het Station Vlissingen de bus richting Middelburg nemen en in Koudekerke de bus richting Domburg.

Programma / activiteiten

Het Bunkermuseum toont het leven in een bunker. Gedurende het seizoen kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door de bunker. Daarnaast kan men deelnemen aan een battlefield tour of een kleine tour. De tour kan in overleg met de groep worden samengesteld, waarbij het mogelijk is om op één bepaald thema de nadruk te leggen, bijvoorbeeld de strijd of de verdediging.

Bij het museum is een kleine stand aanwezig waar men informatie en boeken kan kopen over de vesting Vlissingen, de bevrijding en over de Atlantikwall. Bezoekers dienen er rekening mee te houden dat het Bunkermuseum niet beschikt over een horeca of toilet.

Stats & tags


Zoutelande, Zeeland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling