Introductie

Waterskiën en wakeboarden winnen nog steeds aan populariteit. Niet zo verwonderlijk, want de combinatie van de vrijheid die je op het water ervaart en de snelheid waarmee je over datzelfde water scheert zorgt voor een enorme kick. Die kick is nu voor iedereen te ervaren bij Cable Waterski & Wakeboard Center Brabant op recreatieplas Aquabest bij Eindhoven.

Ga naar de website van Cable Waterski & Wakeboard Center Brabant

Historie en populariteit

Voor het ontstaan van Cable Waterski & Wakeboard Center Brabant moeten we terug naar het jaar 1987. Eigenaren Pieter en Veronique van Beers staan in die tijd met enige regelmaat op het hoogste schavot tijdens nationale en Europese titelstrijden. Voor het echtpaar is waterskiën op dat moment een tot topsport uitgegroeide hobby. Maar hobby of topsport, wat al die tijd gelijk is gebleven is de liefde voor de sport. En vanuit die liefde en passie wordt in 1987 het cableskicenter geopend. Sindsdien hebben vele duizenden bezoekers kennis kunnen maken met de absolute sensatie die waterskiën of wakeboarden heet.

Locatie

Cable Waterski & Wakeboard Center Brabant ligt bij recreatieplas Aquabest tussen Eindhoven en Best. Ooit ontstaan als zandwinning ten bate van de aanleg van de omringende snelwegen is Aquabest inmiddels uitgegroeid tot een recreatiepark van formaat. Behalve het waterskicentrum is er een familiepark, een park met zandstrand en kan er gedoken worden. Aquabest ligt ingeklemd tussen de A2 en A50 en is met de auto dus uitstekend bereikbaar. Wie met het openbaar vervoer komt moet rekening houden met een wandeling van 20 minuten.

Programma / activiteiten

Cable Waterski & Wakeboard Center Brabant organiseert diverse clinics, cursussen en zelfs een wakeboard vakantiekamp voor jongeren van 10 t/m 17. Daarnaast leent het bedrijf zich uitstekend voor studentenuitstapjes, bedrijfsfeesten en zelfs bruidsparen kunnen er terecht voor de mooiste dag van hun leven. Direct aan het water bevindt zich het terras van 250 m2 dat door de aankleding met bamboe en palmen voor een heerlijk vakantiegevoel zal zorgen.

Stats & tags


Best, Noord-Brabant, Nederland
Sport, Watersport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling