Introductie

Vanaf het water ziet de wereld er heel anders uit. Zo ook de Utrechtse binnenstad, die zich dankzij een uitgebreid grachtenstelsel uitstekend leent om ontdekt te worden vanaf het water. Met een waterfiets van Canal-Bike ervaar je de schoonheid van de vele grachtenpanden, leg je gemakkelijk aan bij de talrijke knusse werfterrasjes of doe je een wens onder één van de vele bruggetjes die de Domstad sieren.

Ga naar de website van Canal Bike Utrecht

Historie en populariteit

De waterfietsen van Canal Bike zijn te huren aan de Oudegracht. De Oudegracht is bijna twee kilometer lang en verbindt de Vecht en de Kromme Rijn met elkaar. Van noord naar zuid doorkruist de Oudegracht de gehele Utrechtse binnenstad en daarmee was het in vroegere jaren de belangrijkste verkeersader van de stad. De gemeente Utrecht treft momenteel voorbereidingen om het hele grachtenstelsel van de stad, inclusief bruggen en werven, op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst te krijgen. Want het zijn niet alleen de grachten die in Utrecht tot de verbeelding spreken, ook de zestien bruggen over de Oudegracht hebben allemaal een eigen verhaal. Een verhaal dat op geen betere manier ontdekt kan worden dan vanaf een waterfiets.

Locatie

Canal Bike is gevestigd bij de Openbare Bibliotheek in Utrecht, tegenover de Winkel van Sinkel. Evenals de Oudegracht is ook de Winkel van Sinkel, uitgegroeid tot een echt ‘Uteregs’ begrip. Vroeger was het één van de vele warenhuizen van de Duitser Anton Winkel, die in 1821 zijn eerste winkel in Amsterdam opende. Tegenwoordig doet de ‘Winkel’ dienst als trendy horeca-uitspatting waar hip Utrecht van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht terecht kan.

Programma / activiteiten

Waterfietsenthousiastelingen kunnen in april, mei, juni, september en oktober van donderdag tot en met zondag een waterfiets huren. Canal Bike is in die maanden geopend van 10.00 tot 18.00 uur. In de zomermaanden juli en augustus, wanneer het water van de Utrechtse grachten heerlijk verkoeling biedt, is Canal Bike dagelijks geopend tussen 10.00 en 20.00 uur.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling