Introductie

Op Circuit Park Zandvoort komen jongens(en meisjes)dromen uit. Hier kunnen bezoekers naast het bijwonen van onder meer de Formule Ford en de Dutch GT4 zelf ook ervaren hoe het is om te racen in het schitterende duinlandschap. Al in 1948 vond op dit circuit de eerste race plaats, waarbij één ronde maar liefst 4300 meter telt en dus een uitdaging is voor iedere raceklasse. Hoewel de Formule 1 hier niet meer langs komt, er is genoeg te zien en te beleven op racegebied. Kom langs op Circuit Park Zandvoort en ervaar zelf de adrenaline.

Ga naar de website van Circuit Park Zandvoort

Historie en populariteit

Al sinds de dertiger jaren ontstonden er serieuze plannen voor het bouwen van een permanent autocircuit. In 1939 werden op een Zandvoorts stratencircuit autoraces verreden, iets dat de burgemeester van Alphen er toe bracht de plannen daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Even ten noorden van Zandvoort vond hij een mooie locatie als aanvulling op zon, zee en strand.

Locatie

De eerste autorace vond plaats op 7 augustus 1948 op het circuit van Zandvoort en de eerste motorrace op 28 augustus 1948. De eerste Grand Prix die voor het wereldkampioenschap in 1952 telde werd gereden en de laatste race die meetelde voor het WK werd in 1985 op Zandvoort gereden met als winnaar Niki Lauda. Ongeveer 21 jaar later, in 2006, werd opnieuw een Grand Prix gereden en vanaf 2009 zijn ook de Masters weer terug. Het Circuit Park Zandvoort wordt jaarlijks door vele race liefhebbers bezocht.

Programma / activiteiten

Het Circuit Park Zandvoort bevindt zich in de duinen even ten noorden van Zandvoort, nabij de zee, in de provincie Noord Holland. Goed te bereiken vanuit alle delen van het land.

De belangrijkste races die op het Circuit Park Zandvoort worden verreden zijn onder meer de Masters of Formula 3, Formule Ford, de Seat Cupra Cup, de Renault Clio Cup en de Endurance races. Bij het circuit is bovendien een anti-slipschool gevestigd.

Regelmatig worden er speciale activiteiten of evenementen georganiseerd zoals een dag vrij rijden. Lekker sportief racen zonder flitspalen of politie in de buurt. Bezoekers kunnen evenementen bijwonen via een speciaal VIP arrangement. Genieten van een spectaculair uitzicht op de volle tribunes, de kenmerkende duinen en natuurlijk de pitstraat. Een bezoek aan het Circuit Park Zandvoort is een geweldig uitje voor iedereen die dol is op racen en alles wat erbij komt kijken!

Stats & tags


Zandvoort, Noord-Holland, Nederland
Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling