Introductie

Circuitpark Karting Texel in Den Burg is een outdoor kartbaan waar jong en oud kan genieten van een spannend avontuur. Op dit buitencircuit met een lengte van zo’n 500 meter mag het gas helemaal onderin getrapt worden en worden met gemak snelheden behaald van ongeveer 70 kilometer per uur. Met zijn ruime bochten en rechte stukken waar hoge snelheden gehaald kunnen worden, en dit alles in de buitenlucht, is dit circuitpark met recht een unieke, sensationele kartbaan te noemen. Daarnaast kunnen bezoekers hier ook gezellig midgetgolfen en worden er tijdens de zomermaanden verschillende evenementen georganiseerd in en op Circuitpark Karting Texel.

Ga naar de website van Circuitpark Karting Texel

Historie en populariteit

Circuitpark Karting Texel begon in 1965 op een voormalig olieboorplatform. Den Burg vierde het jubileum van 550 jaar stadsrechten en voor het feest werd onder andere een straatrace met karts georganiseerd. Na de race was men zo enthousiast geworden over het “skelteren”, dat een aantal plaatselijke ondernemers (waaronder een makelaar, architect en bankdirecteur) besloten een kartbaan te beginnen. Zo werd Karting Texel NV opgericht. De kartbaan was al direct een groot succes en groeide uit tot Circuitpark Karting Texel. Vandaag de dag mag het circuitpark op ongeveer 20.000 bezoekers rekenen. De kartbaan is zeer populair bij zowel de recreant- als de wedstrijdkarter, omdat Circuitpark Karting Texel bekend staat als een zeer “snel circuit”.

Locatie

Circuitpark Karting Texel ligt net buiten Den Burg, de hoofdplaats van het Waddeneiland Texel, in de provincie Noord-Holland. Het park is per openbaar vervoer bereikbaar (per boot en bus) en er is voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers die met de auto komen.

Programma / activiteiten

Circuitpark Karting Texel is een fantastisch uitje voor zowel de toerist als het gezin, maar ook voor groepen zoals collega’s en vrienden en vriendinnen. Ben je met een groep of kom je als individu, iedereen kan zich er prima vermaken. Jong en oud waant zich in de wereld van Formule 1 op het grote circuit. Met tien ruime bochten, waarvan er enkele vol gas genomen kunnen worden, en enkele lange rechte stukken is het hier buitengewoon genieten van racen. Na afloop van de race krijgt iedere coureur een uitdraai van de resultaten.

Voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar wordt in de zomermaanden wegens drukte een deel van de kartbaan afgesloten, zodat ook zij veilig kunnen racen op de kinderkartbaan. Zelfs door de kleintjes van vier tot en met acht jaar kan een ritje gemaakt worden op de elektrokartbaan. Bezoekers die liever als toeschouwer langs de baan staan, hoeven zich ook niet te vervelen. Men is vrij om de race vanaf de zijlijn te volgen en daarnaast kan men genieten van een hapje en een drankje in de kantine of op het terras. In de kantine kan tevens een spannend videospel gespeeld worden. Naast een kartbaan is er ook een midgetgolfterrein, een picknickveld en een mooie speeltuin. Karten op Circuitpark Karting Texel is absoluut een veilige, plezierige en unieke belevenis.

Stats & tags


Den Burg, Noord-Holland, Nederland
Kartbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling