Introductie

In het Cobra Museum in Amstelveen ligt de nadruk op experiment en expressie in de kunst. Het museum wil het gedachtegoed van de Cobrakunstenaars levend houden. De collectie behoort tot de belangrijkste Cobracollecties ter wereld.

Ga naar de website van Cobra Museum

Historie en populariteit

In 1948 richtte een groep kunstenaars de Cobra-groep op. Het woord CoBrA staat voor de Franse benamingen van de steden Copenhague, Bruxelles en Amsterdam. Het Cobra Museum in Amstelveen is relatief jong. Het werd geopend in november 1995. Vier jaar na de oprichting werd de directie meteen geconfronteerd met een lastige gebeurtenis: na een conflict trok een zakenman zijn verzameling terug. Toch wist het museum het hoofd boven water te houden. Met steun van vooral de BankGiro Loterij en het aankoopfonds van de gemeente Amstelveen weet het museum nog regelmatig echte topstukken toe te voegen aan de collectie. Jaarlijks bezoeken ongeveer 50.000 mensen het museum, maar in jaren waarin het museum populaire tentoonstellingen organiseerde, kwamen er zelfs 120.000 bezoekers over de vloer.

Locatie

Het Cobra Museum is gelegen in het hart van Amstelveen. Het museum is goed te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Bezoekers kunnen parkeren in de parkeergarage Stadsplein-Cobra.

Programma / activiteiten

De collectie van het Cobra Museum draait uiteraard om de Cobrabeweging. U kunt er kunstwerken bewonderen van bijvoorbeeld Karel Appel, Lucebert, Corneille, Anton Rooskens en Constant. Regelmatig worden er exposities samengesteld die gewijd zijn aan individuele Cobraleden. Maar de collectie omvat meer dan alleen kunstwerken van de Cobrabeweging. U kunt bijvoorbeeld ook werken bewonderen van kunstenaars uit verwante stromingen. De collectie bestaat niet alleen uit schilderijen, maar ook uit tekeningen, keramiek en sculpturen. Wilt u meer weten over de Cobrabeweging? Maak dan een keuze uit de vele kunstboeken in de winkel van het museum. Op zondag worden er rondleidingen verzorgd.

Stats & tags


Amstelveen, Noord-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling